0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Itsenäisyyspäivän vietto Alajärvellä

Alajärven kaupungin Itsenäisyyspäivää vietetään keskiviikkona 6.12. Alajärven kirkossa kello 10 alkavan sanajumalanpalveluksen jälkeen on vuorossa seppelten laskut sankarimuistomerkeille. Varsinaista pääjuhlaa ei tänä vuonna järjestetä.

Alajärvellä Itsenäisyyspäivä valkenee reserviläisten sytyttämien ulkotulien myötä. Padat sytytetään mm. Kurejoella, pikku Lottien muistomerkille kirjaston pihapiirissä, palotallin vieressä olevalle muistomerkille sekä kirkon ympäristössä ja uudella hautausmaalla sijaitseville muistomerkeille.

MAINOS

Kynttilät sytytetään Alajärven sankarihaudoille hieman ennen Alajärven kirkossa alkavaa jumalanpalvelusta, jonka pitää vt. kirkkoherra Ilkka Lehto ja kanttorina Ismo Pitkänen. Kirkonmenojen jälkeen on vuorossa seppelten lasku sankarihaudoille.

Lehtimäen kirkossa kello 13 alkavan sanajumalanpalveluksen toimittaa vt. kappalainen Vesa Rasta ja kanttorina toimii Satu Pohjonen. Jumalanpalveluksen jälkeen on seppelten lasku sankarivainajien muistomerkeille. Itsenäisyyspäivän juhla on seurakuntakodilla.

Järjestelyt on toteutettu yhteistyössä: Alajärven kaupunki, Alajärven seurakunta ja Lehtimäen alueseurakunta, Alajärven reserviläiset, Lions Club Alajärvi-Järviseutu ja Lions Club Lehtimäki.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät