-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Onko viikko ennen palkkapäivää kituviikko? Naiset puhuvat rahasta Alajärvellä

Rahaa tupsahtaa tilille joka kuukausi sen verran, että sillä pitäisi pärjätä hyvinkin, mutta jostain kumman syystä tilipäivää edeltävä viikko on kerta toisensa jälkeen kituviikko.

Kuulostaako tutulta? Katoavatko rahat tililtäsi yhteen sun toiseen asiaan sen enempää ajattelematta, ja  haluaisit hallita talouttasi nykyistä paremmin?

MAINOS

Moms For Kids ja Naiset Puhuu Rahasta yhteisö tarjoavat nyt kahdeksalle ihan tavalliselle naiselle mahdollisuuden syventyä arkipuheeseen rahasta ja rahan maailmaan. Ostatko tunteella vai järjellä, millainen rooli taloustilanteella on kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillesi?

Momsien Ulla Anttila on innoissaan tammikuussa starttaavaavasta rahapuheen ryhmästä, jonka tausta on pienien purojen johdattelemaa. – Ihan aluksi juttelimme OmaSäästöpankin Tuire Viinamäen kanssa siitä, että someen olisi kiva saada vinkkejä pienistä arjen muutoksista, joilla voi vaikuttaa omaan taloushallintaansa.

Nämä vinkit johtivat webinaariin, ja se taas Alajärvellä järjestettyyn iltaan, jossa naiset puhuivat rahasta. Oli yllättävää, miten avoimesti illassa rahasta keskusteltiin, pohdittiin tunnekäyttäytymistä ja omaa rahasuhdetta. Illassa oli mukana Päivi Ilmarinen Naiset Puhuu Rahasta Instagram yhteisöstä.

Illassa syntyi molemminpuolinen tunne, että voisimme tehdä jotakin yhdessä Naiset Puhuu Rahasta yhteisön taustavaikuttajien Päivin ja Meritan Väänäsen kanssa. Tuossa vaiheessa Momssit saivat vinkin myös erittäin suositusta Naiset Puhuu Rahasta Instagram-yhteisöstä. 

Yhteistyö ryhmän ja sen vetäjien kanssa on nyt poikinut ihan uudenlaista toimintaa, sillä ensimmäistä kertaa keskustelut jalkautetaan paikallisesti toimivaan ryhmään.

– Yhteisenä tavoitteenamme on luoda vertaisuuteen perustuvaa toimintamallia, jossa naiset puhuvat rahasta ja talouteen liittyvistä asioista ihan livenä. Mallin tarkoituksena on herätellä naisia tunnistamaan eri vaikuttimia oman talouskäyttäytymisen takana, kuten tunteet, mielikuvat tai sukupolvinen kulutuskäyttäytyminen.

– Ajatuksena on siis se, että talouteen liittyvää käyttäytymistä voi muuttaa, tunnistamalla itsessä asioita. Sama pätee myös muihin elämäntapamuutoksiin. Prosessissa painotamme myös talouden tasapainoa osana kokonaisvaltaista hyvinvointia.

– Prosessin tarkoituksena on hyödyntää vertaisuudesta syntyvää oivallusta ja tukea. Prosessi kestää puoli vuotta. Tapaamiset ovat kerran kuukaudessa.

Naiset puhuu rahasta-illat käynnistyvät kokeiluluonteisesti Alajärvellä tammikuussa. Kaikissa illoissa ovat mukana myös Naiset Puhuu Rahasta yhteisön takana puuhaavat naiset Päivi ja Merita.

Ryhmään osallistuva saa matkalle mukaan työkalupakin, josta löytyy materiaalia omaan prosessiin. Matkan aikana syntyneet oivallukset jaetaan sitten ryhmässä. Omaa taloudellista tilannetta ei ryhmässä ole tarkoitus jakaa tai paljastaa, vaan keskittyä enemmänkin prosessiin talouden hallintaan liittyen.

– Yhteistyössämme yhdistyy uudenlainen ajattelu kolmannen sektorin toimijan sekä someyhteisön välillä. Laskemme verkkoja vesille, joissa ei juurikaan ole kalasteltu, Ulla toteaa.

– Ryhmä onkin tarkoitettu aivan tavallisille naisille. Vakavissa taloushaasteissa ja ylivelkaantumistilanteissa se ei ole oikea työkalu, vaan silloin tarvitaan ammattilaisten apua. Ideana ei myöskään ole tehdä osallistujista äärimmäisyyteen saakka säästäväisiä ihmisiä, sillä elämästä pitää myös nauttia! Enemmänkin kyse on siitä, että oppisimme tekemään valintoja tietoisesti.

Mukaan ryhmään pääsee Momsien somesivuilta löytyvän linkin kautta ilmoittautumalla.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät