-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Rantala lopetti jätteenkuljetukset, Kuoppala jatkaa

Pääasiassa entisen Lehtimäen kunnan alueella kiinteistöjen jätteenkuljetuksissa toiminut Kuljetus ja Konetyöt Rantala Ky on luopunut jätteenkuljetuksista Raimo Rantalan jäätyä eläkepäiville.

Rantalan eläkeikä alkoi jo pari vuotta sitten, mutta mies ei ole osannut jättää hommia sikseen. Nyt syksyn sairastelujen myötä oli aika luopua jätteenkuljetuksista, mutta poika Jussi jatkaa edelleen yrittäjänä firman muilla toimialoilla sakokaivojen tyhjennyksissä, konetöissä, vaihtolavapalvelussa ja talviakaan myös lumitöissä.

MAINOS

Kiinteistöjen, joilta Rantalan firma on aikaisemmin huolehtinut jätteenkuljetuksesta, ei tarvitse muutostilanteessa tehdä mitään, elleivät halua. Reitit ja tyhjennyspäivät voivat muuttua totutusta.

Lappajärveläisen Petri Kuoppalan luotsaama Kuoppalan Jätehuolto Oy hoitaa näiltä kiinteistöiltä jätteenkuljetukset nyt vanhoina asiakkaina, sillä vaikka Lappajärveltä matkaa Lehtimäelle onkin, se ei ole ongelma, koska jätteet kuljetetaan koko alueelta Millespakkaan ja ajoa siis tulee joka tapauksessa.

– Kun reitit järjestellään järkeviksi, mitään ongelmaa ei ole, Kuoppala toteaa.

Vaihdos tapahtui marraskuun alussa hyvin nopealla aikataululla, joten jonkin verran muutoksia jäteastioiden tyhjennyksissä on kiinteistöillä huomattu. Näitä muutoksia tulee varmasti vielä jatkossakin, kunnes reitit saadaan sujuviksi. – Jos jäteastia kuitenkin täyttyy eikä tyhjentäjää kuulu, kannattaa heti soitella meille, Kuoppala kannustaa.

Jätteenkuljetus kiinteistöiltä on Lehtimäen alueella noin 1,5 päivän työ, jos kaikki tyhjennykset suoritetaan samalla kertaa. Nämä työt mahtuvat hyvin Kuoppalan kalenteriin ja kiinteistöjen omistajien ei tarvitse olla muutoksesta huolissaan.

Kuoppalan yritys toimii muutoin jätteenkuljetukisissa Lappajärven alueella ja niin Rantalalla kuin Kuoppalallakin on ollut jonkin verran kiinteistöjä myös Alajärven puolella. Kuoppalan Jätehuolto tarjoaa myös vaihtolavapalveluita ja muuta alaan liittyvää.  

Muutosten myötä myös Rantalan jäteauto siirtyy Kuoppalan firman reserviin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät