-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Nuorisokuvat ja Leevi Harju palkittiin

Vimpelin itsenäisyyspäivän juhlassa jaettiin pitkän perinteen mukaisesti kunnan yrittäjäpalkinto ja kulttuuripalkinto. Kunnan yrittäjäpalkinnon sai Ajo-opetus Harju Oy. Kulttuuripalkinto myönnettiin puolestaan Vimpelin Nuorisokuville.

Kunnan edustajat, Vimpelin Yrittäjät ja Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu kävivät tänäkin vuonna vuoropuhelua kunnan yrittäjäpalkinnon saajasta. Ajo-opetus Harjun valintaa huomionosoituksen saajaksi perustellaan yrittäjä Leevi Harjun tekemällä pitkäkestoisella ja määrätietoisella työllä. Valinnassa painotettiin tänä vuonna myös nuoren yrittäjän merkitystä paikkakuntalaisille.

MAINOS

Vuonna 2012 liikenneopettajaksi valmistunut Leevi Harju siirtyi autokouluyrittäjäksi vuonna 2018. Yrityksen toiminta mahdollistaa sen, että vimpeliläiset nuoret saavat laadukasta ajo-opetusta kotipaikkakunnallaan. Viime vuonna Ajo-opetus Harjun toiminta laajeni Alajärvelle. Kunnanjohtaja Sam Leijonanmielen mukaan Leevi Harju myös inspiroi omalla esimerkillään paikkakunnan nuoria yrittäjyydestä.

Kulttuuripalkinto annettiin Vimpelin Nuorisokuville huomionosoituksena kulttuuriperinnön vaalimisesta, sillä harvassa alle 3 000 asukkaan kunnassa on elokuvateatteri. Tarjonta on vilkasta: alkuvuodesta itsenäisyyspäivään mennessä Nuorisokuvilla oli ollut 197 elokuvanäytöstä. Määrä on merkittävä, sillä kesällä elokuvatoimintaa ei juurikaan ole, Vedon voimavarojen painottuessa pesäpalloon. Kulttuuripalkinnon vastaanotti Vedon toimistotyöntekijä ja elokuvatoiminnassa mukana oleva Taina Varpula.

Nuorisokuvien juuret juontavat sotienjälkeiseen aikaan. Vimpelin nuorisotalolla sijaitsevan elokuvateatterin pyörittämisestä vastasi aluksi nuorisoseura ja myöhemmin Vimpelin Veto. Välillä elokuvateatteria ovat pyörittäneet yksityiset yrittäjät, hallinnan ollessa Vedolla. Esimerkiksi Eino Hurmerinta pyöritti toimintaa parikymmentä vuotta. Elokuvateatteri digitalisoitiin viime vuosikymmenen alkupuolella. Digitalisointi mahdollistaa sen, että ensi-iltaelokuvat nähdään Vimpelissä samaan aikaan kuin Helsingissä. Kun elokuvat olivat filmillä, joutuivat Vimpelin ja lähiseutujen ihmiset usein odottamaan uutuuselokuvan näytöksiä jopa pari kuukautta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät