0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Soinin hyötyjäteasema auki

Soinin hyötyjäteasema on palvellut 9.12. alkaen asiakkaita uudessa osoitteessa Levytie 1. Uusi hyötyjäteasema sijaitsee teollisuusalueella, noin 1,4 kilometrin päässä vanhasta hyötyjäteasemasta. Hyötyjäteasema on kunnan omistamalla ja hyötyjäteaseman tarpeisiin luovutetulla tontilla. Toiminnasta vastaa Millespakka Oy.

Soinin Puhtaanapito piti aikaisemmin yllä hyötyjäteasemaa Millespakka Oy:n alaisuudessa, mutta on sittemmin luopunut siitä. Millespakka Oy:n toimitusjohtaja Mervi Pokela kertoo, että uusi hyötyjäteasema on suuruusluokaltaan satojentuhansien eurojen investointi.

MAINOS

Tekninen johtaja Risto Rinne sanoo, että alue ei ole valmis, vaan rakentaminen tehdään loppuun ensi kesänä. Asemalle rakentuu ramppi, joka helpottaa hyötyjätteen siirtämistä autosta kontteihin.

Hyötyjäteasemalle voi tuoda metallia, SER-romua eli sähkö- ja elektroniikkalaiteromua, akkuja ja paristoja, loisteputkia ja lamppuja, painekyllästettyä puuta ja puujätettä sekä autonrenkaita. Mervi Pokela kertoo, että uutukaisella asemalla otetaan vastaan myös kemikaaleja – esimerkiksi maaleja, öljyä, myrkyllisiä pesuaineita ja aerosoleja.

Uusi hyötyjäteasema on avoinna soinilaisille tutuin aukioloajoin eli keskiviikkoisin kello 10–13 ja lauantaisin kello 9–12.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät