Kulmalasta Vuoden urheilija

Vuoden Nuori toimija Aino Viirumäki, Ryhtinuori Pihla Peura, Kunnon kuntalainen Irma Nukarinen ja Vuoden kökkäläinen Antti Källi olivat Soinin kunnan tänä vuonna palkittujen joukossa. Vuoden urheilija Linda Kulmala ei päässyt osallistumaan palkitsemistilaisuuteen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Esteratsastuksen Suomenratsujen kuninkaalliset 2023 -kilpailun suomenmestaruus toi Linda Kulmalalle Soinin Vuoden urheilija -tunnustuksen. Kulmala ratsasti voittoon Rannan Ruhtinas -nimisellä suomenhevosella. Lisäksi ratsukko saavutti myös muita sijoituksia alueellisella ja kansallisella tasolla. Kulmala on kilpaillut myös neljällä muulla suomenhevosella tänä vuonna.

Soinin Urheilugaalassa palkittiin Kulmalan lisäksi neljä SM-mitalin saavuttanutta jääkiekkoilijaa: Team Kuortaneen Nella Korpela ja Jennika Oja naisten U18-sarjan SM-hopeamitalista ja S-Kiekko Seinäjoen väreissä naisten U16-ikäluokassa hopeaa saavuttaneet Joanna Ojala ja Pihla Peura. Aino Viirumäki on Vuoden nuori toimija, joka on ollut mukana kökässä useita kertoja esimerkiksi Arpaisten patikassa ja erilaissa tapahtumissa. Reippaaksi ja innostavaksi kuvailtu Pihla Peura on puolestaan Ryhtinuori. Hän on pitänyt Soinin Tiikereiden kiekkokoulua ainakin kolmena vuonna. Lisäksi hän on toimi viime kesänä Soinin Sisun yleisurheilukoulun ohjaajana.

MAINOS

Yhteisöllisyys voimissaan

Järjestyksessään toisen Vuoden kökkäläinen -tunnustuksen sai Antti Källi. Kukonkylän Kyläyhdistyksen aktiivina 40 vuotta toimineen miehen meriittilista on pitkä. Hän on tehnyt talkoita niin tenniskentän, Kukonpuiston grillikodan ja Sikomäen pulkkamäen eteen ja ollut mukana esimerkiksi Tillikanrannan kehittämisessä ja talkoissa.

– Viime vuosina, kun olen jäänyt eläkkeelle, on ollut enemmän aikaa tehdä oman kylän eteen. Minua ajaa eteenpäin yhteiseen työhön oleva halu ja innostus. Kukonkylällä on ollut iän päivän ollut kökkätyötä. Nykyisin on aika pieni porukka, joka siihen aktivoituu. Mutta esimerkiksi kun keväisin siivotaan tien varsia, siinä on yllättävän paljon porukkaa.

Källi aikoo jatkaa oman kylän eteen tehtävää työtä. Tavoitteena on, että ihmiset jatkaisivat kylällä asumistaan ja että saataisiin myös uusia asukkaita.

Kunnon kuntalainen -palkinnon sai Irma Nukarinen, joka on jo 90-luvulta lähtien toiminut soinilaisissa yhdistyksissä ja ohjannut jumppia. Tällä hetkellä hän on mukana muiden muassa Soinin Sisun johtokunnassa ja pyöräilyjaostossa, naisvoimistelijoiden hallituksessa ja Soinin Musiikinystävissä.

Soinissa palkintopöytä notkui, kun palkittiin Soinin kunnan ja Soinin Sisun aktiiveja ja onnistujia.

Kunta muisti Kari Laasalaa viime helmikuussa kisatun alamäkiluistelun MM-osakilpailun radan rakentamisesta. Hän kantoi päävastuun ATSX Ice Cross World Championship 2023 -tapahtuman järjestelyistä. ATSX Ice Cross World Championship 2023 -tapahtuman järjestäjät ja talkoolaiset saivat kunniamaininnan. Hyviin ja palkittuihin saavutuksiin kuului myös Soinin Moottorikerhon Case Construction SM Sprint -kauden kaksipäiväisen avauskilpailun järjestäminen.

Vuoden Nuori toimija Aino Viirumäki, Ryhtinuori Pihla Peura, Kunnon kuntalainen Irma Nukarinen ja Vuoden kökkäläinen Antti Källi olivat Soinin kunnan tänä vuonna palkittujen joukossa. Vuoden urheilija Linda Kulmala ei päässyt osallistumaan palkitsemistilaisuuteen.

Soinissa palkintopöytä notkui, kun palkittiin Soinin kunnan ja Soinin Sisun aktiiveja ja onnistujia.

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin hyötyjäteasema auki
Seuraava artikkeliHuijaussivustot vaanivat verkossa