Ankkureille Talvisuperin avauksesta voitto ja tappio

Kapteeni Nestori Yli-Sissala ottelussa Tahkoa vastaan. Kuva: Antti Haapasalo.
Mainos[adrotate banner="3"]

Ankkurit aloitti Talvisuperin ottelunsa Kuopiossa, missä vastaan asettui torstaina Hyvinkään Tahko ja perjantaina vuorossa oli kohtaaminen Haminan Palloilijoita vastaan.

Tahkoa vastaan tuli niukka tappio kolmannen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Haminaa vastaan tuli kuitenkin voitto, mikä ratkesi toisessa kotiutuslyöntikilpailussa.

Tahkon kanssa tiukka kamppailu

Ankkurit aloitti loistavasti ottelun Hyvinkään Tahkoa vastaan. Ensimmäisessä sisävuorossa Ankkurit iskee jopa neljä juoksua, kun mailan varressa kotiutuksissa onnistuvat Juho Ihamäki, Viljo Sillanpää, Lauri Ihamäki sekä Elmeri Iivonen. Tahkolle rakentui ensimmäisessä vuorossa yksi kotiutustilanne, mutta ilman onnistumista.

Toisen vuoron aloittavalla Ankkurit siirtyi 5-0 johtoon Tuukka Etulan onnistuessa kotiuttamaan kakkosrajaleikurilla Elmeri Koivusalmen. Tahkon sisäpeli aukesi toisessa vuorossa, kun nähtiin hallipeleissä harvinainen kunnari Oula Tantan lyödessä pallon läpi kolmosjatkeen kumuralla kiertäen kentän. Jatkotilanteista kuitenkaan Tahko ei onnistunut ja Ankkurit johti lukemin 5-1 toisen vuoron jälkeen.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit jäi tilanteitta. Tahkolle avautui pari kotiutuspaikkaa, mutta kotiutukset ei onnistuneet ja jakson ratkaisevaan vuoroon lähdettiin Ankkurien 5-1 johtoasemassa.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Ankkurien Juho Ihamäki iski saumapuhkaisulla Koivusalmen kotiin. Tahko sai lohdustusjuoksun omassa vuorossaan, kun viimeisenä lyöjänä Juha Niemi kotiutti Sasu Toikan. Jakso kirjattiin Ankkurien selvään 6-2 voittoon.

Tahko sai toisen jakson ensimmäiseen vuoroon tilannetta päälle. Ankkurien takatilanteen puolustaminen kuitenkin kesti ja Tahko jäi nollille. Ankkurien osalta sisäpeli jäi ensimmäisessä vuorossa heikoksi ja miestä ei nähty kolmosella.

Jakson ensimmäinen juoksu syntyi toisessa vuorossa ja siitä vastasi Tahkon Sasu Toikka joka kotiutti Teemu Nurmion. Ankkureillekin rakentui tilanteet vuorossa, mutta kotiutukset ei onnistuneet ja kolmanteen vuoroon lähdettiin Tahkon johtaessa niukasti numeroin 0-1.

Tahko onnistui kolmannessa vuorossa loistavasti lyömällä taululle neljä juoksua siirtyen 0-5 johtoasemaan. Lyödyistä juoksuista vastsivat Sasu Toikka, Valentin Ikonen, Juha Niemi ja Kaapo Kalmari. Ankkurit onnistui vuorossa kerran Juho Ihamäen näpillä, millä Viljo Sillanpää juoksi tilanteeksi 1-5.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Tahko ei onnistunut. Ankkurit sen sijaan löi kaksi juoksua, kun veljekset Lauri ja Juho Ihamäki löivät juoksun mieheen. Jakso kuitenkin Tahkolle lukemin 3-5.

Voittoa haettiin aina kolmannesta kotiutuslyöntikisasta asti, missä Tahko oli tiukkojen vaiheiden jälkeen parempi lukemin 3-4. Tahko vei ottelun jaksoin 1-2 (6-2, 3-5, 3-4k).

Haminaa vastaan tiukka ottelu

Ottelun ensimmäisessä vuorossa Ankkurien tilanteiden rakentelu jäi heikoksi ja miestä ei kolmosella nähty. Hamina sen sijaan onnistui rakentaa tilanteita, mutta Ankkurien takatilanne pelaaminen ulkona toimi ja Hamina jäi vuorossa nollille.

Toisessa vuorossa Ankkureille rakentui ensimmäinen kotiutuspaikka, mutta ilman tulosta. Hamina onnistui vuorossa avaamaan ottelun juoksutilin, kun Lauri Rönkkö löi Antti Kortteenperän kotiin.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit onnistui avaamaan ottelun juoksutilinsä ja niitä syntyi kaksin kappalein. Ensimmäisestä vastasi mailan varressa Juho Ihamäki, joka kakkospuolen pussarilla kotiutti Elmeri Koivusalmen. Toisen juoksun toi Viljo Sillanpää vapaataipaleen turvin. Haminan jäädessä omalla vuorollaan nollille Ankkurien johtoasemassa lukemin 1-2 lähdettiin ratkaisevaan vuoroon.

Ankkurit pelasi loistavaa sisäpeliä jakson ratkaisevassa vuorossa ja iski kolme juoksua. Kahdesta ensimmäisestä lyödystä vastaa Tuukka Etula, joka löi saumapuhkaisulla miehen kotiin ja seuraavalla lyönnillä pallo löytyi Kuopio-hallin katsomosta ja tilanne oli 1-4. Jami Lassila onnistui lyömään juoksun ja tilanne taululla 1-5. Lukemat jäivät jakson loppulukemiksi.

Hamina aloitti toisen jakson tilanteiden rakentelun osalta vahvasti, mutta loistavasti lukkarina ottelussa pelannut Elmeri Iivonen sekoitti Haminan kotiutusyrityksiä ja juoksuja ei nähty.  Ankkurit rakensi jakson ensimmäisessä vuorossa myös tilanteita ja juoksu myös nähtiin, kun Juho Ihamäki löi tilanteeksi 0-1 kotiuttamalla Koivusalmen.

Jakson toisessa vuorossa juoksuja ei nähty. Hamina oli lähellä, kun välilyönti upposi koppari Tuukka Etulan eteen, mutta kova heitto kotiin ja selvä palo taululle.

Kolmannessa vuorossa Hamina onnistui avaamaan jakson juoksutilinsä, kun Lauri Rönkkö löi välilyönnillä tilanteeksi 1-1. Ankkureille myös rakentui vuorossa paikkansa juoksujen tekoon, mutta 1-1 tilanne säilyi taululla ratkaisevaan vuoroon lähdettäessä.

Hamina onnistui jakson ratkaisevassa vuorossa kahteen otteeseen lyömään juoksun taululle ja niistä vastasi Lauri Rönkkö sekä Juha Leskinen. Ankkurit ei omalla vuorollaan onnistunut ja Hamina voitti jakson lukemin 3-1.

Ottelu ratkesi toisessa kotiutuslyöntikisassa Ankkurien voittoon. Voittojuoksun kumuralla löi Petteri Kortelainen. Voitto Ankkureille jaksoin 1-2 (5-1, 3-1, 1-2k).