-0.1 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Aalto Padel ry kokoaa lajin harrastajat yhteen Järviseudulla!

Padelharrastajat Järviseudulla ovat perustaneet oman yhdistyksen, Aalto Padel ry:n. Kyseessä on alueen ensimmäinen padelseura ja sen tarkoituksena on kasvattaa lajitietoisuutta, edistää harrastajien aktiivisuutta, herättää urheiluhenkeä ja pysyvää padelharrastusta sekä luoda yhteisöllisyyttä harrastajien keskuuteen.

Yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana toimii Elli Mertaniemi, varapuheenjohtajana Tommi Koivunen, sihteerinä Rosaliina Penninkangas ja muina hallituksen jäseninä Piia Rinne sekä Juha Matintupa.

MAINOS

Yhdistys perustettiin lokakuun lopulla ja sen ensimmäinen jäsenkeräys on vasta aloitettu. Mukana on tällä hetkellä toista kymmentä harrastajaa ja kaikki uudet jäsenet otetaan innolla vastaan!

Oma yhdistys haluttiin, koska seuraa ei alueella ennestään ollut. Kilpailuihin lähteneet alueen harrastajat ovat joutuneet edustamaan muita seuroja. Tunnelma ei ole ollenkaan sama, kun pelaa vaikkapa Seinäjoen väreissä, kuin jos edustaisi oman alueen yhdistystä.

– Jonkin seuran jäsenyys tarvitaan aina kansallisissa kisoissa D-luokasta ylöspäin, sekä Padel-liiton alaisissa kilpailuissa, Mertaniemi kertoo.

Oma juttunsa on se, että oma seura lähtee nyt mukaan myös seurojen väliseen sarjapadeliin sekä miesten että naisten joukkueella! Molemmissa joukkueissa on lähemmäs 15 pelaajaa. Miehet aloittavat neljännestä divisioonasta ja naiset kolmannesta. Ensimmäiset turnaukset odottavat tammikuun lopulla.

Pelejä pelataan lohkoittain ja niitä tullaan näkemään myös Alajärvellä, sillä seuralle on myönnetty kotiturnaus naisten sarjapadeljoukkueelle!

Seura pelaa lohkossa, jossa mukana on kymmenen joukkuetta: ainakin Seinäjoki, Kokkola, Pieksämäki, Oulu, Jyväskylä ja Joensuu. Alajärven hallilla pelataan 18.5. sarjapadelin kolmas kierros, johon osallistuu kaikki kymmenen joukkuetta! Tulossa on siis valtava koko päivän tapahtuma!

Yhteisöllisyydestä voimaa

– Yhteisöllisyyden kehittäminen lajin harrastajien keskuuteen on yksi tavoitteemme. Meistä useimmat ovat aikaisemmin harrastaneet jotain joukkuelajia ja nyt kun pääsemme edustamaan omaa seuraa kilpailuihin, se tuo samanlaista fiilistä, Penninkangas toteaa.

Yksi tärkeä syy yhdistyksen perustamiselle oli lajitietoisuuden kasvattaminen. Pari vuotta sitten Alajärvelle saatiin padel-halli ja tuolloin juuri kukaan ei tiennyt padelista vielä mitään. Moni heistä, jotka ovat lähteneet tutustumaan uuteen lajiin, on jäänyt sille tielleen ja innostunut siitä todella, mutta edelleen on paljon ihmisiä niin Alajärvellä kuin lähikunnissakin, jotka eivät ole koskaan edes käyneet hallilla!

Padel sopii lähes kenelle tahansa, eikä ikäkään ole este. Nuorimmat pelaajat Alajärvellä ovat olleet kolmivuotiaita ja vanhimmat yli 75-vuotiaita senioreita. Laji viehättää, koska se on helpompaa kuin tennis, jossa syöttö on hankala ja jos vastassa on kova pelaaja, peli voi olla ohi sen epäonnistuneen syötön myötä.

Padelissa syötetään alakautta ja kenttää ympäröivät lasit ottavat pelissä oman roolinsa. Kyse on enemmän taktiikkalajista eikä se ole yhtä nopeatempoista kuin tennis. Seinien kautta pelatessa pallo elää pelissä pidempään.

Padelia pelataan aina nelinpelinä ja osalla pelaajista on vakioporukat, joiden kanssa he käyvät pelaamassa. Jos omaa porukkaa ei ole, voi liittyä whatsapp ryhmiin, joiden kautta pelikaveria vailla olevat etsivät peliseuraa. – Hallin tapahtumien kautta harrastukseen on ollut helppoa tulla mukaan ja samalla on syntynyt  verkostoja, joista löytyy peliseuraa, Mertaniemi kertoo.

Uusi yhdistys alkaa järjestää hallissa omia tapahtumiaan ja niistä ensimmäinen on lauantaina 13.1., jolloin vietetään sekä hallin kaksivuotissynttäreitä että uuden padelseuran avaustapahtumaa avausturvauksen merkeissä.

Hallin puolesta paikalla on tarjolla makkaratarjoilu ja avoimet ovet, kun taas seura tarjoaa täytekakkukahvit ja mahdollisuuden seurata turnausta. Turnaukseen pääsee mukaan pelaamaan ja kokeilemana taitojaan ilmoittautumalla seuran jäsenille tai padelution -sivuston kautta. Sarjoina ovat sekä miehet että naiset avoin, eli mukaan ovat tervetulleita kaikki eri-ikäiset ja -tasoiset pelaajat!

Jatkossa luvassa on padelin tutustumistapahtumia. Jo syksyllä hallilla on järjestetty naisten lajiin tutustumisiltoja ja niitä tulee kevätkaudelle yhdistyksen toimesta säännöllisesti.

Uusi yhdistys haluaa panostaa myös junioreihin, sillä syyskauden aikana lapsille ja nuorille on hallilla ollut kerhoa Harrastamisen Suomen malli -toiminnan kautta. Padel on osoittautunut todella innostavaksi lajiksi, joka on saanut liikkeelle nimenomaan niitä junnuja, joilla ei ole muita liikuntaharrastuksia. Kevätkaudella seuran kautta aloitetaankin oman junnutreenit.

Käyttäjiä Alajärven padelhallilla on hyvin ja laajalta alueelta, naapurikuntia sekä Kauhavaa, Seinäjokea, Ähtäriä, Soinia ja Lappajärveä myöten. Suosituimpia aikoja ovat arki-illat, jolloin ei aina saa pelivuoroa samalle illalle, mutta samalle viikolle vuoron yleensä kyllä löytää. Halli on avoinna joka päivä kello 6-24.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät