-0.1 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Vimpelin kiertoliittymässä perinteitä kunnioittava kalkkiuuniteos

Vimpelin kunnan kiertoliittymään valmistui joulun alla kalkkiuunia kuvaava monumentti. Monumentissa valaistaan liekkiä, joka kuvaa kalkkiuuniperinteitä pitäjässä.

Liekin alla on kalkkikiviä, joiden alla olevat valot loistavat kuten hehkuvassa kalkkiuunissa tulen loimu. Kalkkiuunimonumentilla halutaan kunnioittaa pitäjän vanhoja kalkinpolttoperinteitä ja tuoda sen rikasta historiaa julki.

MAINOS

Lisäksi teoksella halutaan viestittää Vimpelin kunnan vahvasta yhteishengestä ns. tulen liekistä. Samaistumispiirteitä löytyy myös Vimpelin vaakunaan. Vaakunan kolme sakaraa kuvastavat vuonna 1858 perustettua kirjastoa, 1868 perustettua kansakoulua ja sivistyksen varhaista alkamista sekä kalkinpolttoa. Teos henkii pitäjäämme ja yhteisöämme monella tasolla.

Teoksen on piirtänyt teknisen lautakunnan jäsenet Teija Uitto-Kohonen sekä Anna Nieminen. Lisäksi koko lautakunnalla oli vahva yhteinen näkemys piirroksesta.

Teknisen suunnittelun on tehnyt Pentti Mustamaa ja toteutuksen tekninen toimi. Kalkkikivet on lahjoittanut Nordkalk Oy Ab Vimpelin tehdas. Kivet toimitti Maansiirto Mika Pyhälahti Oy ja ne aseteli paikalleen Järviseudun Viherrakennus Oy kunnan omien työmiesten avustuksella.

Sähkötyöt on suunnitellut ja toteuttanut Voima asennus Oy. Monumentin toteutus tiealueelle on tehty ELY-keskukselta saatujen tarkkojen ohjeiden mukaan mm. valaistuksen suhteen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät