Lentisvuosi alkoi trillerillä

Vuoden ensimmäinen lentopallon Mestaruusliigan kotiottelu tarjosi Kyy York Areenan yleisölle todellisen trillerin, joka kääntyi vierasjoukkue Hurrikaani-Loimaan voitoksi viidennessä erässä.
Mainos[adrotate banner="3"]

KyKy-Betset ja Hurrikaani-Loimaa palasivat joulutauolta loppiaisena. Vaikka pakkanen paukkuikin pihalla lähempänä kolmeakymentä, ei Kyy York Areenalla kylmä tullut kenellekään. Kyyjärveläisyleisö pääsi heti vuoden alussa nauttimaan huippuottelusta, mikä tiukkojen vaiheiden jälkeen kääntyi Hurrikaani-Loimaalle. Ottelu Hurrikaanille 2–3 (23–25, 25–18, 25–21, 22–25, 18–20).

Ensimmäinen erä oli syöttövirheiden sävyttämä ja virheitä tuli molemmin puolin: KyKy-Betsetille kuusi ja Hurrikaani-Loimaalle seitsemän. Hurrikaani otti muutaman pisteen johdon ja onnistui aivan erän loppuvaiheille asti pitämään sen. KyKy-Betset pääsi pisteen päähän, mutta loimaalaiset repivät eron aina kolmeen. Tilanteessa 22–22 isännät pääsivät vasta tasoittamaan, mutta Hurrikaani-Loimaa onnistui tämän jälkeen nappaamaan kaksi eräpalloa 22–24. Lopulta Eetu Häyrinen sai niitata erän vieraille ansaitusti 23–25. Syöttövirheiden lisäksi selvä ero tuli vastaanotossa. KyKy-Betsetin vastaanotto oli 33 prosenttia ja Hurrikaani-Loimaan 53.

MAINOS

Tasaista taistoa

Toinen erä alkaa ensimmäisen toisinnolla. Loimaalaiset ottivat 3–6-johdon osittain myös KyKy-Betsetin suorien hyökkäysvirheiden johdattelemana. Tilanteessa 4–7 syöttöruutuun astelee Aapo Huhtamäki, jonka hyvillä syötöillä Betonimiehet tasoittavat erän ja saavat uuden vaihteen peliin. Joel Laakson syöttövuorolla KyKy-Betset nostaa johtoaan kolmeen pisteeseen. Erän edetessä KyKy-Betset onnistuu vielä lisäämään johtoaan. Renars Jansonsin syöttövuoro oli erän kannalta ratkaiseva. Hurrikaanin vastaanotto haparoi ja Colin Lovejoy rokotti verkolta. Erä päättyi Hurrikaani-Loimaan syöttövirheeseen 25–18. Toisessa erässä KyKy-Betset onnistui vähentämään suoria virheitä, kun Hurrikaani taas teki niitä yhteensä kahdeksan.

Pitkän erätauon jälkeen kolmatta erää edettiin tasaisesti kymmenen pisteen hujakoille. Tämän jälkeen Betonimiehet ottivat muutaman pisteen johdon, mikä ei kuitenkaan Hurrikaania latistanut, sillä 16–11 tilanteesta he vielä nousivat pisteen päähän 16–15. Kyyjärveläiset kuitenkin hyökkäsivät vahvasti, millä tarvittava ero saatiinkin, sillä isäntien hyökkäysprosentti oli 59. Erityisesti hakkuri-Jansons oli hyökkäyspäällä, sillä hän onnistui erässä tekemään tehot 11/+10 ja tappoi palloa 82 prosentin tehoilla. Aivars Petrusevics sai kunnian päättää kolmannen erän lukemiin 25–21.

Jännitys tiivistyy

Neljännessä erässä loimaalaiset ottavat kolmen pisteen kaulan. Laakson syöttövuorolla ja Renarsin kaappitorjunnalla isännät tasoittavat erän 12–12:een. Tästä erää edetään tasaisesti, kunnes erän lopussa syöttöruutuun astelee Hurrikaanin uusi vahvistus Gyimah Daenan. Hän onnistuu hyvillä syötöillään tekemään eroa 20–23:een. Guntis Atars vaihtaa kentälle Romans Saussin tilalle Kasper Pennasen ja tämä vaihto tuo KyKy-Betsetille pisteen. Hurrikaanin johto kuitenkin pitää ja erä päättyy 22–25 Santeri Välimaan torjuntaan. Neljännessä erässä Hurrikaani onnistui ottamaan kolme torjuntaa, kun kyyjärveläiset onnistuivat tässä vain kerran.

Viides erä lähtee kyyjärveläisten johdossa. Betonimiehet onnistuvat nostamaan johtoaan jo kolmeen pisteeseen, mutta erän lopussa loimaalaiset tasoittavat 13–13. KyKy-Betsetillä on erässä kaksi ottelupalloa, mitkä Hurrikaani onnistuu kääntämään edukseen. Loimaalaiset saavat myös käännettyä edun erän lopussa itselleen, mistä edetäänkin piste pisteeltä. Kyyjärveläisyleisö pääsi näkemään kunnon nitroerän, missä molemmat joukkueet laittoivat kaiken likoon. Hurrikaani kuitenkin onnistuu lopussa kääntämään pelin itselleen Miika Haapaniemen syöttövuorolla. Erä päättyykin Haapaniemen ässään 18-20. Illan kuningas tänään oli KyKy-Betsetin Jansons, joka takoi viiteen erään 35/+22. Pelissä erot olivat pienet, mitkä tilastotkin osoittavat, sillä KyKy-Betsetin tappoprosentti oli 50 ja Hurrikaani-Loimaan 49. Suurin ero tuli torjunnoissa, sillä Hurrikaani onnistui tekemään kymmenen tappotorjuntaa ja KyKy-Betset kuusi. Joukkueidensa arvokkaimpina pelaajina palkittiin Renars-Pauls Jansons ja Greg Petty. PROLibero-palkinnon pokkasi kotijoukkueen Joel Andersson.

Renars Pauls Jansons tuumasi ottelun jälkeen, että ei ole mukavaa hävitä.

– Oli hyvä fiilis. Tuntunut myös treeneissä hyvältä nyt parina päivänä. Joel (Laakso) oli poissa parista treenistä, koska hän oli kipeänä.

Vierasjoukkueen Greg Petty kuvasi ottelua melkoiseksi taisteluksi.

– Molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja hyökkäsivät hienosti. Tiesimme KyKy-Betsetin puolustavan hyvin. Oli hauskaa, tiukka peli. Löydän aina jotain parannettavaa omasta pelistäni, esimerkiksi syötössä tänään. Santeri (Välimaa) tekee hyvää työtä.

KyKy-Betsetin päävalmentaja Guntis Atars kiitteli suojattiensa taistelua ja taktiikan onnistumista.

– Häyrisen Eetu alussa pääsi liikaa lyömään rajaan. Onnittelut vastustajalle, hieman onnekkaampia olivat. Meillä oli jo parempi tilanne viidennessä erässä ja lopussa meni huonommin. Välimaa pelaa hyvää ja nopeaa laitapassia, mikä keskitorjujalle hankalaa seurata. Pojat tekivät minkä pystyivät. Tällä hetkellä olen heihin tyytyväinen.

Hurrikaani-Loimaan luotsi Olli Kuoksa totesi puolestaan, että aina löytyy parannettavaa.

– Väitän, että liigan parhaat laitahyökkäysjoukkueet pelasivat tänään. Suoria virheitä ei tule kovinkaan paljoa tai torjuntoja, kun hyökätään järkevästi. Molemmat passarit pelasivat hyvin, mikä vaikuttaa syöttöpeliin. Kiva, että peli kääntyi meille. Vaikea tehdä pisteitä, jos jokaiseen erään tekee viisi virhettä.

Veera Huita

MAINOS
Edellinen artikkeliOmaishoitajien ryhmä alkaa Soinissa
Seuraava artikkeliViime vuonna hukkui 87