Alajärven seurakunnan kirkkoherraehdokkaat esittelyssä

Alajärven seurakunnan kirkkoherran valinta etenee. Virkaa ovat hakeneet Ilkka Lehto ja Terho Kanervikkoaho.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven seurakunnassa avoinna ollutta kirkkoherran virkaa ovat hakeneet Terho Kanervikkoaho ja Ilkka Lehto.

Hakijat esittäytyvät seurakuntalaisille ja kirkkovaltuustolle Alajärven seurakuntatalolla tiistaina 23.1. kello 18 pidettävässä tilaisuudessa. Alajärven seurakunnan kirkkovaltuusto valitsee uuden kirkkoherran keskiviikkona 6.3. pidettävässä kokouksessa.

MAINOS

Terho Kanervikkoaho

Olen Terho Kanervikkoaho, vuonna 1980 syntynyt alajärveläinen pappi. Olen toiminut Soinin kirkkoherrana vajaan vuoden. Asun Alajärvellä perheeni kanssa, johon kuuluvat vaimo ja kolme poikaa.

Haen kirkkoherran virkaa Alajärveltä, koska se on ollut itselleni hyvä paikka ensin kasvaa, ja myöhemmin palvella. Haluan osaltani antaa takaisin kotiseurakunnalleni ja mahdollistaa sen jatkumisen, mitä olen itse saanut.

Olen ollut pappina Alajärvellä kolmessa osassa yhteensä seitsemän ja puolen vuoden ajan, mistä suuren osan myös Lehtimäellä ja palan Vimpelissä. Välissä olevat vuodet olimme perheen kanssa lähetystyössä Israelissa.

Minulle seurakunnassa keskeistä ovat sen perinteiset tehtävät evankeliumin julistamisessa ja sakramenttien jakamisessa. Näen seurakunnan yhteisönä, jossa seurataan Jeesusta tukien ja palvellen toinen toisiamme.

Jokaisella on paikka olla ja mahdollisuus palvella omilla lahjoillaan. Oma tehtäväni on liittynyt erityisesti Raamatun opettamiseen, ja sittemmin kirkkoherrana myös muiden toiminnan mahdollistamiseen ja kokonaisuuden johtamiseen yhteiseen suuntaan.

Näen eri herätysliikkeet ja toimijat vahvuutena, jotka rikastuttavat seurakunnan toimintaa erityisesti mahdollistamalla suuressa kokonaisuudessa läheisen tavan elää uskoa todeksi arjessa ja juhlassa.

Seurakunta toimii usealla paikkakunnalla ja sen tehtävänä on vaikuttaa näiden parhaaksi ensinnäkin mahdollistaen evankeliumin ja sakramenttien läsnäolon kaikkialla, ja toiseksi vahvistaen yhteisöllistä ja palvelevaa pohjavirettä koko alueella yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Toiminnassani olen sisällön osalta hyvin perinteinen ja tapojen osalta joustava. Tuen niin jatkuvuutta ja perinteisellä tavalla toteutettavaa toimintaa, kuin myös uusia toimintatapoja. Keskeistä on toiminnan tavoittavuus ja mielekkyys niin työntekijöiden, vastuunkantajien kuin paikkakuntalaistenkin kannalta.

Tämä monipuolisuus on jo nyt osa Alajärven seurakunnan todellisuutta ja tulevaisuutta, missä haluan olla mukana.

Ilkka Lehto

Olen syntynyt vuonna 1972 Pudasjärven Aittojärven kylässä. Kirjoitin ylioppilaaksi Pudasjärven lukiosta vuonna 1991 ja valmistuin teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1999. Minut on vihitty papiksi Oulun tuomiokirkossa 2.3.1999.

Työskentelin ensin pappina järjestötyössä pääkaupunkiseudulla vajaan vuoden, sen jälkeen olin Merikarvian seurakunnassa seurakuntapastorina lähes kahdeksan vuotta. Sieltä tulin valituksi Vimpelin seurakunnan kirkkoherran virkaan vuonna 2007.

Siitä lähtien olen ollut Vimpelissä, kirkkoherrana yli 15 vuotta, kappalaisena kahdeksan kuukautta ja 1.9.2023 alkaen Alajärven seurakunnan vt. kirkkoherrana.

Olin mukana seurakuntamme rakennemuutoksessa hyvin tiiviisti alusta asti. Osaan katsoa seurakunnan johtamista sekä pienemmän alueen että kokonaisuuden näkökulmasta. Pidän tärkeänä, että seurakunta toimii ja on läsnä kaikilla alueilla, Alajärvellä, Lappajärvellä, Lehtimäellä ja Vimpelissä. Samoin on tärkeää, että eri alueiden omaleimaisuus saa säilyä ja alueen seurakuntalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa oman alueensa seurakuntaelämään.

Pappina sitoudun Raamatun opetukseen ja sen pelastushistorialliseen tulkintaan. Jumala kertoo meille sanassaan teoistaan ja rakkaudestaan meitä kohtaan. Raamattu opettaa myös millaisia me ihmiset olemme.

Olemme syntisiä ja tarvitsemme hyvää Jumalaa kaikessa elämässämme. Ennen kaikkea Raamattu kertoo, miten me pelastumme eli yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Kristuksen ansiosta. Jumalan sanan tulee olla kaikessa seurakunnan työssä keskeisimpänä työvälineenä.

Koen kirkkoherran tehtävän sopivan haastavana ja monipuolisena. Haluan kehittää sekä seurakuntaa että itseäni. Johtajan on oltava tehtävässään nöyrä koska siinä ei tulla koskaan valmiiksi. Lisäksi koko ajan tulee muutoksia ja uusia asioita. Arvostan johtamisessa tasapuolisuutta, eri näkökantojen kuulemista, yhteistyövalmiutta, päätöksentekokykyä ja seurakunnan tehtävän kirkkaana pitämistä.

Olen naimisissa. Vaimoni Laura on myös kotoisin Pudasjärveltä. Jumala on antanut meille suuren perheen ja olemme siitä kiitollisia. Nyt saamme jo nähdä lastenlasten kasvua ja iloita yhdessä heidän kanssaan kaikesta siitä uudesta, jota elämä meille tuo.

Kotitöiden, kuten imuroinnin ja leivän leipomisen, lisäksi harrastan geokätköilyä sulan maan aikaan, hiihtoa lumen ollessa maassa, puutöitä, luonnossa liikkumista ja marjastusta.

MAINOS
Edellinen artikkeliLähiTapiola Etelä-Pohjanmaa palvelee henkilökohtaisesti Järviseudulla
Seuraava artikkeliMatti Mäkinen OP Alajärven uudeksi toimitusjohtajaksi