0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Tiikerit tasoitti derbyvoitot – KyKy-Betsetille neljäs tappio putkeen

Lauantain paikallispeli kiinnosti ihmisiä, sillä Kyyjärvellä oli lähes täysi mökki. Kokkolasta oli tullut Tiikerien faneja, joten tunnelmaa riitti. Tiikerit olivat vakuuttavia ja nappasivat pisteet Kokkolaan 1-3 (20-25, 21-25, 25-20, 15-25).

Tiikerit otti ensimmäisestä erästä otteen jo alusta alkaen. Erityisesti Rami Rekomaa oli tehokas, sillä erässä hänelle kirjattiin yhteensä kahdeksan syöttöä ja hän vastasi Tiikerien ainoasta ässästä.

MAINOS

Betonimiehet taas sortuivat virheisiin erän aikana, sillä he antoivat Tiikereille yhteensä 10 suoraa virhettä, joista 8 oli syötöllä. Kokkolalaisten passari Anton Välimaa pääsi myös pyörittämään peliä hyvin, sillä Tiikerien vastaanottoprosentti oli 58. Erä Tiikereille ansaitusti 20-25.

KyKy-Betset muutti toiseen erään hieman avaustaan, kun Aapo Huhtamäen tilalle kentälle tuli Atro Berg, joka oli pitkään poissa pienen loukkaantumisen vuoksi. Erä eteni tasaisesti aina puolen välin tienoille, kunnes Tiikerit otti jälleen tahtipuikon.

Kyyjärveläisten valmentaja Guntis Atars yritti herätellä omiaan ja vaihtoi Kasper Pennasen tilalle Romans Saussin. Sauss onnistuukin tekemään puolen erän aikana tehot 3/+3. Tiikerien vastaanotto oli kuitenkin kahden ensimmäisen erän aikana ollut tarkkaa, mikä helpotti suuresti Välimaan työtä passarina. Vieraiden hyökkäysprosentti olikin toisessa erässä 45%. Toinenkin erä Kokkolaan 21-25.

Kolmanteen erään isännät tulivat aivan uudella ilmeellä. Betonimiehet ottivat kolmen pisteen johdon ja terästäytyivät erityisesti torjuntapuolella. Tilanteeseen 5-2 mennessä kolme pistettä oli tullut torjunnoilla.

Romans Sauss oli erityisen pirteä, sillä hän onnistui erään tekemään joukkueensa kovimman pistemäärän 8 pistettä. Tiikerit pääsivät vielä pisteen päähän tilanteessa 14-13, mutta kyyjärveläiset olivat päättäneet viedä erän nimiinsä.

Tiikerit nappaavat 9-11 johdon neljännessä erässä, jolloin KyKy-Betset oli pakotettu aikalisään. Tiikerien vauhti ei tästä kuitenkaan hyytynyt, sillä he kasvattivat johtoaan tasaisesti. KyKy-Betsetiltä ei löytynyt aseita katkaisemaan Tiikerien kulkua.

Vierailijat tekivät myös neljänteen erään vain neljä suoraa virhettä, jolloin on aika vahvoilla erässä. Pisteiden teossa heillä onnistui useampi pelaaja: Oskari Keskinen teki koko peliin 19/+12 ja Jere Mäkinen 16/+10. Viimeisen erän vierailijat veivät murskaavasti 15-15 ja paikallispeli ansaitusti 1-3 Kokkolaan.

– Hävittiin tärkeä derby. Oli joitain positiivisia hetkiä, hyvää taistelua puolustuspelissä. Kaiken kaikkiaan oli ylä- ja alamäkiä, mutta oli myös paljon positiivisia asioita. Ei syötetty hyvin joukkueena, voidaan parantaa. Tiikerit torjui hyvin. Me voimme siinä parantaa, Romans Sauss totesi pelin jälkeen.

Tiikerien Anton Välimaa kommentoi pelin olleen ehkä vähän ailahtelevaa. – Hurrikaania vastaan pelattiin paremmin, mutta tämä riitti voittoon tänään. Meidän porukka vaatii myös hyvän vastaanoton että päästään pyörittämään peliä. Tykkään käyttää keskareita pelissä. Omaan peliin en ole tyytyväinen. Jäi petrattavaa.

Tiikerien Henrik Huumarkankaalla oli hyvä fiilis pelin jälkeen.  – Tärkeä 3-1 voitto. Omalta osalta hieman kaksjakoiset fiilikset. Aika monta kertaa oltu viereisessä pukkarissa. Derbyvoitto maistuu. Oman pelin kautta lähdettiin tänään.

– Tiedettiin kyllä KyKy-Betsetin vahvuudet ja yritettiin iskeä siihen, mistä voitais pinnoja saada. Viime pelissä saatiin peliä loksahtamaan kohdilleen. Ei ihan samanlaista peliä kuin Hurrikaania vastaan. Neljäs erä oli hyvä hävityn kolmannen jälkeen. Hyökättiin tehokkaammin.

KyKy-Betsetin Guntis Atars ei sen sijaan ollut tyytyväinen. – Epäonnistuttiin torjuntapelissä. Aloitettiin pehmeästi ensimmäisessä erässä. Tiesimme, että Tiikerit pelaavat nopeaa peliä. Toisessa erässä peli parani erityisesti, kun Romans tuli kentälle.

– Kolmannessa erässä oli hyvä nousu, mutta neljännessä epäonnistuttiin. Vastustaja painosti hyvin leijasyötöllä. Teimme myös paljon omia virheitä ja silloin peli melkeimpä pelattu. Kasper aloitti, koska Romans ollut kipeänä tällä viikolla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät