0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Alajärven 4H jatkaa 4H-toimintaa Soinissa

Soinin 4H-yhdistys on lakkautettu marraskuun lopussa, mutta 4H-toiminta ei suinkaan ole loppumassa Soinista, vaan päinvastoin – sitä on tulossa jopa entistä enemmän!

4H-toimintaa Soinissa jatkaa nyt Alajärven 4H-yhdistys ja molempien paikkakuntien 4H-toiminta jatkuu normaalisti ja tuttuun tapaan omina erillisinä toimintoinaan.

MAINOS

Toiminnanohjaajana Soinissa toimii Vuokko Viirumäki, joka on tätä ennen toiminut Soinin 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajana parin vuoden ajan.

– Kun Soinin oman yhdistyksen lakkauttamista alettiin pohtia, oli alusta alkaen ajatuksena, että toiminta täältä ei kuitenkaan loppuisi, Viirumäki kertoo. Alajärven yhdistys oli Soinille luontevin vaihtoehto, sillä esimerkiksi toisessa naapurikaupungissa Ähtärissä ei ole 4H-yhdistystä nykyisin lainkaan.

Soinissa 4H:lla jatkuvat tutut kerhot, joita on kuusi erilaista. Kaikki kerhot kokoontuvat yhtenäiskoululla ja tarjolla on niin Safkasankareita, erilaisia liikuntakerhoja kuin monitoimikerhokin. Kerholaisia Soinissa on viime vuonna ollut vajaat 80 ja kerhonohjaajia 11.

Kesäisin 4H järjestää Soinissa leirejä yhdessä kunnan ja seurakunnan kanssa. Lisäksi Soinissa on osallistuttu Taimitekoon useampana vuonna.

Nyt soinilaiset liittyvät jäseneksi Alajärven 4H-yhdistykseen ja toiminnanjohtaja Mari Kaunisto kertoo, että kaikki Alajärven 4H-yhdistyksen toiminta niin Alajärvellä kuin Lehtimäelläkin on avointa sitä kautta myös soinilaisille jäsenille.

Soiniin suunnitellaan uutena koko yhdeksännen luokan kattavaa Ajokortti työelämään -koulutusta vastaavalla tavalla, kuin se on Alajärvellä järjestetty jo kahdesti. Lisäksi jos rahoitus järjestyy, on tarkoitus järjestää yhdessä koulun kanssa metsäpäivä. Lisäksi erilaisia harrastuskursseja on nyt suunnitteilla myös Soiniin.

Ensimmäisenä kurssina luvassa on Sushi-kurssi ja muutakin varmasti seuraa, sillä Alajärven yhdistyksellä on paljon valmiita konsepteja, jotka on helppo siirtää toteutettavaksi myös Soinissa.

– Tavoite on, että Soinissa toiminta ei vain säily ennallaan, vaan se myös lisääntyy, Kaunisto toteaa ja kertoo, että yhdistys tekee lisäksi paljon yhteistyötä myös muiden lähialueiden yhdistysten kanssa.

Tuula Jokiahosinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät