0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Kansallinen hiihtopäivä kutsuu laduille Soinissa, Lehtimäellä ja Ähtärissä

Suomen Ladun lanseeraamaa Kansallista hiihtopäivää vietetään jo kolmatta kertaa lauantaina 24.2. Liikkumisen riemu ja ilmassa väreilevä yhteenkuuluvuuden tunne kiteytyvät tähän päivään.

Nappaa sukset kainaloon, virittäydy talven tervehenkisimpään teemapäivään ja hiihdä hyvää mieltä. Kirjaa hiihtosi reittien varrella oleviin vihkoihin ja osallistut samalla arvontoihin. Vihot löytyvät merkityistä laatikoista.

MAINOS

Lehtimäellä Kansallisena hiihtopäivänä laatikot löytyvät Keskikylän lämpölaitokselta, yhdysladun alusta, Kirkonkylän painikämpän seinästä ja Valkealammen kahviosta. Valkealammella kahvio on avoinna kello 12-16. Sieltä saa myös lämmintä mehua. Tapahtuma on omatoiminen.

Tapahtuman järjestävät Suomenselän Samoilijat ja Alajärven kaupunki/Lehtimäki.

Soinissa Kansallisen hiihtopäivän ohjelmassa on laturetki Kaihiharjuun. Kyseessä on omatoiminen hiihto Soinin keskustasta Kaihiharjuun. Matkaa on noin kahdeksan kilometriä per suunta. Kirjauslaatikko löytyy ladun varresta, läheltä Kaihiharjua. Kaihiharjun esteettömällä laavulla Soinin kunta tarjoaa hiihtäjille lämmintä mehua ja jauhelihakeittoa kello 11-13.

Soinissa tapahtuman järjestää Soinin kunta ja innostajana Suomenselän Samoilijat.

Kansallisen hiihtopäivän tapahtumia järjestetään myös Ähtärissä eri puolilla kaupunkia. Ähtärin hiihtoladuilta löytyy kattavasti kirjauslaatikoita: Ulan parkkipaikka, Mustikkavuori, keskustan kuntorata, Kellomäki, Ähtärinrannan entinen koulu, Moksun laavu, Honkiniemi, Myllymäen koulu, Itä-Ähtäri Virtalantien risteys, Alastaipale ja Peränne Jussilantie. Kellomäen talossa on tarjolla lämmintä mehua kello 11-15.

Yhteistyössä ovat mukana Ähtärin kaupunki, Suomenselän Samoilijat, Sydänyhdistys, Ähtärin Valpas, Honkiniemen luontoleirikeskus, Ähtärin Eräveikot sekä kyläyhdistykset Peränteeltä, Alastaipaleelta, Myllymäeltä, Itä-Ähtäristä ja Ähtärinrannalta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät