3.6 C
sunnuntai 28.4.2024

Ankkureille tappiot viikonlopun Talvisuper-peleistä

Alajärven Ankkurien osalta Talvisuperin ottelut jatkuivat viikonloppuna Seinäjoki Areenalla.

Launataina vastassa oli MansePP Tampereelta ja sunnuntaina kohdattiin Kouvolan Pallonlyöjät.

Mansea vastaan ensimmäinen jakso oli tiukkaa, mutta toisella jaksolla Mansen lyöntimylly aukesi.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa Ankkurien osalta ei juoksuja nähty. Manse omalla sisävuorollaan rakensi hyvin tilannetta ja iski ottelun avausjuoksun, kun Henri Puputti lyö tilanteeksi 1-0 kotiuttamalla Juuso Myllyniemen.

Manse sai toisessa vuorossa paikkansa lisätä johtoaan ja oli lähellä onnistua, kun välilyönti kolmostilanteessa upposi väliin, mutta Tuukka Etulan hurja heitto tuotti palon kotiin.

Ankkurit avasi juoksutilinsä jakson kolmannessa vuorossa, kun viimeisenä lyöjänä Petteri Kortelainen kotiutti linjaan suunnattulla lyönnillä Atte Kuosmasen. Manse sai vuorossa palottoman ajotilanteen päälle, mutta Ankkurien takatilannepuolustaminen kesti ja jakson ratkaisevaan vuoron lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Ankkurien kärki rakensi palottoman tilanteen päälle ja onnistui kerran saamaan miehen kotiin, kun Ville Keltikangas kotiutti Tuukka Etulan. Mansella tilanteiden rakentelu onnistui ja se iski Perttu Ruuskan ja Juha Puhtimäen lyönneillä jakson voittolukemiksi 3-2.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Mansen sisäpeli näytti kuolevan nopeaa Elmeri Iivosen loistavan lukkarityöskentelyn ansiosta, mutta he onnistuivat rakentamaan kahdella palolla tilannetta ja iskivät kaksi juoksua Puhtimäen sekä Leevi Lehdon lyönneillä.

Ankkurien osalta jakson alku sisäpelin osalta alkoi vaikeasti ja kaksi paloa tuli nopeasti taululle. Juho Ihamäki kuitenkin iski etutilanteessa pallon kovalla lyönnillä hallin seinään ja Elmeri Koivusalmi toi kavennusjuoksun lukemiksi 2-1.

Jakson toisen vuoron aloittavalla sisävuorolla Manse onnistui loistavasti ja iski läpilyöntien avustuksella jopa kuusi juoksua. Ankkurit rakensi tilannetta hyvin ja kavensi 8-3 Petteri Kortelaisen ja Juho Ihamäen lyönneillä.

Jakson kolmas vuoro oli tilanteiden osalta heikompaa sisäpeliä molemmilta joukkueilta. Ratkaisevassa vuorossa Manse iski kolme juoksua, Puputin, Ruuskan ja Hyötyläisen lyönneillä. Ankkurien jäädessä vuorossa nollille ottelu merkattiin Mansen voittoon jaksoin 2-0 (3-2, 11-3).

Kouvola vei ansaitusti

Kouvolaa vastaan Ankkurien sisäpeli oli vaikeaa ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla oli pientä piristymistä, mutta Kouvola vei ottelun ansaitusti 0-2.

Ankkurit ei onnistunut ottelun ensimmäisessä vuorossa juoksujen teossa, mutta Kouvola sai hyvän painostuksen päälle ja iski kolme juoksua taululle Teemu Nikkasen, Jasperi Luoman sekä Valtteri Hämäläisen lyönneillä.

Ensimmäisen jakson toinen ja kolmas vuoro oli erittäin heikkoa sisäpeliä Ankkureilta, mutta Kouvolalla peli kulki hyvin ja toisessa vuorossa Patrik Wahlsten siirsi Kouvolan 0-4 johtoasemaan.

Kolmannessa vuorossa Wahlsten onnistui jälleen lyömään juoksun ja kun Jasperi Luoma sekä Nikkanen iskivät vielä miehet kotiin, niin taululla oli 0-7 lukemat.  Samat lukemat säilyvät ratkaisevan vuoron jälkeen, kun Ankkurien tilanteiden rakentelu jatkui tukkoisena.

Toinen jakso alkoi Kouvolan sisävuorolla ja he siirtyvät 0-1 johtoon Elias Pitkäsen onnistuessa kotiutuksessa. Ankkurien osalta sisäpelivaikeudet jatkuivat tasoittavalla vuorolla ja tilanteita ei nähty.

Jakson toisessa vuorossa Kouvola jatkoi vahvoja otteita sisäpelissä ja siirtyi aloittavalla sisävuorolla 0-3 johtoasemaan Aapo Kinnusen sekä Valtteri Luoman lyönneillä. Ankkurien sisäpeli näytti toisessa vuorossa piristymisen merkkejä ja he iskivät kaksi juoksua, kun Juho Ihamäki ja Petteri Kortelainen onnistuvat kotiutuksissa.

Kouvola pelasi jakson kolmannessa vuorossa ottelun heikoimman sisävuoronsa ja tilanteita ei nähty. Ankkurien sisäpelivuorossa näytti alkuun heikolta, mutta takatilanne rakentui ja Petteri Kortelainen tinttasi läpilyönnillä kaksi juoksua siirtäen Ankkurit 4-3 johtoon.

Jakson viimeisessä vuorossa Kouvolan sisäpeli jälleen heräsi ja he iskivät aloittavalla sisävuorolla kaksi juoksua Elias Pitkäsen sekä Wahlstenin lyönneillä. Ankkurien jäädessä omalla lyöntivuorollaan nollille Kouvola vei ottelun jaksoin 0-2 (0-7, 4-5).