-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

S-Market Lehtimäki suljetaan yli puoleksi vuodeksi

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on joutunut tekemään päätöksen Lehtimäellä sijaitsevan S-markettinsa sulkemisesta 15.3. alkaen. Uusi Sale Lehtimäki avataan lokakuussa 2024.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvosen mukaan sulkemispäätös oli välttämätön ja se oli tehtävä pikaisella aikataululla. Syy poikkeuksellisen päätöksen tekemiseen ei jättänyt vaihtoehtoja.

MAINOS

– Viime syksystä lähtien olemme tehneet kaiken voitavamme vanhan kauppamme vakavien sisäilmaongelmien pitämiseksi kurissa. Valitettavasti tämä ei ole viimeisimpien tietojemme perusteella onnistunut. Kaupan sulkeminen on välttämätöntä henkilökuntamme työturvallisuuden varmistamiseksi.

Sulkeminen helpottaa rakentamista ja nopeuttaa ABC polttonestekaupan aloitusta

Myös uuden kaupan rakentamisen yhteydessä on ilmaantunut vanhaan kauppaan liittyviä ongelmia.

– Vanhan kaupan kaukolämpöputki kulkee, alkuperäisistä suunnitelmista poiketen, uuden kaupan rakennustyömaan kohdalla. Tämän takia rakentaminen on keskeytettävä, kunnes vanhasta kaupasta kaukolämpö on katkaistu.

– Vaikka tämä ei olekaan syy vanhan kaupan sulkemiselle, se nopeuttaa asiaa, toteaa talousjohtaja Tuomo Långnabba. Pyrimme vanhan kaupan pikaisella sulkemisella turvaamaan uuden kaupan rakentamisen mahdollisimman nopean jatkumisen.

Talousjohtaja Långnabba näkee ikävällä asialla olevan myös positiivisia puolia. Vanhan kaupan purkaminen mahdollistaa uuden kaupan helpomman rakentamisen ja ABC mittarikentän nopeamman käyttöönoton.

Henkilökunta siirtyy väliaikaisesti muihin yksiköihin

Toimialajohtaja Iina Kalliorinne kertoo, että S-market Lehtimäen henkilökunnalle tarjotaan mahdollisuutta siirtyä väliaikaisesti työskentelemään Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan muihin alueella toimiviin kauppoihin.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa järjestää lehtimäkeläisille asiakkailleen kauppakuljetuksen Alajärven keskustaan yhteistyössä Härmän liikenteen ja Alajärven kaupungin kanssa.

Linja-auto lähtee Lehtimäeltä Matkahuollon pihasta maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 9.15 ja palaa ABC Alajärven pihasta lähtien kello 12.15. Kuljetus on ilmainen ja voimassa 11.3. alkaen toistaiseksi.

S-market Lehtimäen kaikki tuotteet myydään loppuun 15.3. mennessä. Tuotepuutteita voi ilmetä jo ensi viikon aikana.

– Pahoittelemme ikävää tilannetta. Yhdessä saamme kuitenkin tämänkin haasteen voitettua matkalla Lehtimäen uutta kauppaa kohti!

Täsmennys 23.2.2024: Alajärven kaupunki ei tue rahallisesti Lehtimäen ja Alajärven välistä ruokahuoltoliikennettä

Alajärven kaupunki tiedottaa, että Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on ollut yhteydessä kaupunkiin ja tiedustellut Lehtimäen ja Alajärven välisiä koululaiskyydityksiä ja mahdollisuutta niiden hyödyntämiseen ruokahuoltokuljetuksissa.

On tärkeää huomata, että kyseiset koululaiskuljetukset ovat markkinaehtoisia ja avoimia hyödynnettäväksi kenelle tahansa. Tällä hetkellä kuljetuksien liikennöinnistä vastaa Härmän liikenne.

Kaupunki välitti tiedon asiasta Etelä-Pohjanmaan osuuskaupalle, joka puolestaan solmi sopimuksen Härmän liikenteen kanssa kauppareitistä, jonka osuuskauppa rahoittaa.

Eepee halusi tiedotteessaan kiittää kaupunkia yrittäjien yhteen saattamisesta ja yhteistyön mahdollistamisesta. Muuta yhteistyötä asian tiimoilta ei kaupungilla ja Etelä-Pohjanmaan osuuskaupalla ole.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät