2.6 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Kauppakeskus Palettiin taidenäyttely

Ensimmäistä kertaa Kauppakeskus Paletin historiassa paikalle saadaan laaja taidenäyttely neljän taiteilijan myötä.

Taidenäyttely on avoinna 23.2.-31.3. Neljä taitelijaa luovat hienot puitteet näyttelylle. Nähtävillä on iloista värien loiskintaa upeita teoksia eri tekniikoilla ja myös erilaiset taiteilijat.

MAINOS

Avajaisia vietetään tänään perjantaina 23.2. kello 12-15. Taitelijoista kolme on silloin mukana kertomassa taiteestaan. Kunnan tervehdyksen avajaisiin tuo elinkeinokoordinaattori Teija Uitto-Kohonen kello 13.

Taiteilija Sirpa Kataja Vimpelistä on pitkän linjan taiteilija, kuvataiteen ja posliininmaalauksen opettaja. Hänellä on tälläkin hetkellä kolme vakituista maalausryhmää Vimpelissä, sekä lyhytkursseja Alajärvellä, Kortesjärvellä, lisäksi kesäkurssi Vimpelissä. Sirpa maalaa kaikkea mahdollista monilla väreillä ja tekniikoilla. Tässä näyttelyssä on kattava läpileikkaus hänen maalauksistaan eri vuosilta.

Taiteilija Olga Melet-Pajuoja asuu Perhossa, jonne hän muutti lähes 20 vuotta sitten Venäjältä. Olga opiskeli aikoinaan Pietarissa taideammattikoulussa mainosgraafikoksi ja kuvataidonopettajaksi hän valmistui Pedagookien yliopistossa.

Perhossa Olga toimii Perhonjokilaakson kansalaisopistossa kuvaamataidon opettajana. Kuvataidekursseilla niin aikuiset kuin lapset näkevät ja oppivat käyttämään öljy-akryyli-ja pastellivärejä. Taiteilija on järjestänyt näyttelyjä omilla teoksillaan, mutta paljon myös yhdessä oppilaidensa kanssa. Kyyjärvelle Olga lupautui heti todeten, että aina näyttelyille löytyy aikaa.

Taiteilija Laura Tuominiemen kertoman mukaan luovuus lähtee sisältäpäin. Inspiraatio luomistyöhön ei koskaan ilmoita, se voi puskea läpi vaikka keskellä päivää. Värien leikittely ja 3D ajattelutapa on olennaista hänelle luomisessa ja tekemisessä.

Laura on itseoppinut taiteilija Seinäjoelta, jolla päätyö on omassa parturi-kampaamossa. Taulutaiteen lisäksi hän työstää myös korvakoruja. Taulut syntyvät pääasiassa omasta mielikuvituksesta, mutta tilaustöitäkin Laura tekee. Toivottavasti taiteeni herättää paljon erilaisia ajatuksia kävijöissä, toivoo Laura.

Karstulalainen kuvataiteilija/ muusikko Niilo Oikarin taide edustaa digitaalista kuvataidetta, jossa tekoälyä hyödynnetään kuvan luomisessa osana taiteellista työskentelyä. Näyttelyn tauluissa syvennytään tarkastelemaan musiikin ja luonnon suhdetta. Värikkäissä teoksissa maanläheinen kansanmusiikki ja urbaani jazz yhdistyvät uudenlaisiksi musiikkimaisemiksi.

Kaikki taiteilijat lahjoittavat yhden tauluistaan arvottavaksi taidenäyttelyssä käyneiden kesken maaliskuun lopussa. Nyt on hieno tilaisuus päästä tutustumaan näiden neljän taiteilijan taideteoksiin. Näyttelyyn vapaa pääsy.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät