-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Alajärven uuden kirkkoherran valinta etenee

Alajärven seurakunnan kirkkoherran virkaa ovat hakeneet Alajärven seurakunnan kappalainen, vs. kirkkoherra Ilkka Lehto sekä Soinin seurakunnan kirkkoherra Terho Kanervikkoaho.

Seurakunnan kirkkoneuvosto totesi kokouksessaan, että saatu Tuomiokapitulin lausunto ja seurakunnan oma valintaprosessi antavat yhdessä riittävän ja laajan kuvan hakijoiden ansioista, taidoista, kyvyistä ja soveltuvuudesta virkaan.

MAINOS

Opintojen perusteella molemmilla hakijoilla on kelpoisuus kirkkoherran virkaan ja molemmilla hakijoilla on työkokemusta seurakuntatyöstä ja papin viran hoidosta. Ilkka Lehdolla on merkittävän pitkä kokemus kirkkoherran tehtävien hoidosta. Terho Kanervikkoahon kokemus kirkkoherran viran hoidosta on lyhyt.

Terho Kanervikkoaholla on riittävät valmiudet kirkkoherran tehtävän hoitoon ja siinä kehittymiseen. Ilkka Lehdolla on hyvät ja vahvat valmiudet suurehkon seurakunnan kirkkoherran viran hoitamiseen ja johtamiseen.

Näin ollen kokonaisarvioinnin perusteella Ilkka Lehdolla on parhaimmat ansiot ja valmiudet Alajärven kirkkoherran viran hoitamiseen.

Kirkkojärjestyksessä on säädökset kirkkoherran välillistä vaalia varten. Päättävänä elimenä toimii kirkkovaltuusto. Pohjaesityksenä oli, että kirkkoneuvosto esittää, että kirkkovaltuusto toimittaa kirkkoherran vaalin KJ 8:24 §:n mukaisesti.

Kirkkoneuvostossa käytiin keskustelua aiheesta, jonka aikana neuvoston jäsen Kirsti Joensuu esitti, että kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto valitsee Ilkka Lehdon Alajärven seurakunnan kirkkoherraksi. Esitystä kannatti Sakari Pajukangas ja Miianella Herrala.

Koska oli kaksi ehdotusta, suoritettiin äänestys. Ensin kätensä nostivat pohjaesitystä kannattavat valtuutetut, joita oli seitsemän (Kallio, Koivulampi, Lahti, Lahtinen, Lamminen, Niskakangas, Niskala). Joensuu esitystä kannatti kolme (Joensuu, Pajukangas, Herrala).

Todettiin, että kirkkoneuvosto esittää, että kirkkovaltuusto toimittaa kirkkoherran vaalin KJ 8:24 §:n mukaisesti.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät