2.6 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Luovi on hyvä vaihtoehto vaativaa erityistä tukea opinnoissaan tarvitseville opiskelijoille

Ammattiopisto Luovi on Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos, joka toimii yli 30 paikkakunnalla ympäri Suomen. Luovi järjestää koulutusta vaativaa erityistä tukea opinnoissaan tarvitseville opiskelijoille.

Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti opiskelijan tarpeet huomioiden. Osassa Luovin paikkakuntia on myös maksuton opiskelija-asuntola ja Alavus on yksi näistä paikkakunnista.

MAINOS

– Oon saanut paljonkin kavereita täältä, kertoo Piia Santanen. Piia opiskelee Alavuden Luovissa ensimmäistä vuotta TUVA-koulutuksessa. TUVA eli tutkintoon valmentavan koulutuksen tavoitteena on jatko-opintoihin hakeutuminen sekä itseluottamuksen vahvistaminen.

Erika Perälä ja Juhani Pohjoiskangas tykkäävät viettää vapaa-aikaansa yhdessä hengaillen. Kuva: Jolene Hietala.

– Aion hakea yhteishaussa jatko-opintoihin Alavuden Luoviin, Piia jatkaa. Yhteishaku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen on 20.2-19.3.

Alavuden Luovissa voi opiskella seuraavissa tutkintokoulutuksissa: puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, ravintola- ja cateringalan perustutkinto sekä taideteollisuusalan perustutkinto.

Telma-koulutuksessa eli työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa, jossa opiskelija vahvistaa valmiuksiaan työelämässä, vapaa-ajalla ja itsenäisemmässä asumisessa.

Erika Perälä ja Juhani Pohjoiskangas opiskelevat molemmat Alavudella kolmatta vuottaan, Erika toimitilahuoltajaksi ja Juhani kiinteistönhoitajaksi.

– Tapasimme täällä vapaa-ajalla ja olimme alkuun ystäviä, sitten aloimme seurustella, he muistelevat. – Viikonloppuisin olemme aina toisen luona, Alavudella tai Kyyjärvellä, he jatkavat.

Alavuden Luoviin opiskelijat tulevat pääosin Etelä-Pohjanmaan alueelta. Luovi Alavus tarjoaa majoituspalveluja opiskelijoilleen kouluarkisin. Asuntolassa asuminen on opiskelijoille maksutonta.

Opiskelija asuu kouluviikot asuntolassa harjoitellen arkielämän taitoja, kuten oman huoneen siivousta, asiointia ja ruoanlaittoa. Ohjaajat tukevat ja opastavat opiskelijoita ympärivuorokautisesti.

– Olen oppinut asuntolassa ruoanlaittoa ja siivousta, kehuu Ninni Kivipelto, kolmannen vuoden artesaaniopiskelija. Ninni kulkee taksilla Vimpelistä kouluviikoiksi Alavudelle. Opiskeluiden alkupuolella hän on asunut Luovin pihapiiristä löytyvissä rivitaloasuntoloissa, mutta taitojen karttuessa päässyt muuttamaan kauempana sijaitsevaan asuntolaan.

– Asuntolassa asuminen on kivaa ja kämppiksetkin ovat mukavia, Ninni toteaa. 

Luovi Alavudella on uusi vapaa-ajanviettotila Mesta, jossa opiskelijat tykkäävät viettää aikaansa iltaisin.

Ohjaajat järjestävät myös monenlaista ohjattua toimintaa, kuten erilaisia kerhoja ja teemailtoja. Opiskelijat ovat vahvasti mukana suunnittelemassa vapaa-ajantoimintaa. Uutena käytäntönä opiskelijoille tarjotaan ilmainen iltapala kerran viikossa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät