-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Kleemola Vedon viuhkaan

Vimpelin Vedon miesten Superpesis-joukkue tiedotti sunnuntai-iltana sosiaalisen median kanavissaan, että seura on vapauttanut Petri Pulliaisen pelinjohtajan tehtävistään kaudella 2024.

Vedossa pitkän valmentaja- ja pelinjohtajarupeaman tehnyt Kari Kleemola toimii joukkueen ykköspelinjohtajana. Pasi Tyynelä jatkaa kakkospelinjohtajana.

MAINOS

Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi kertoo juurisyyn pelinjohtajavaihdokseen olleen välimatkassa: Pulliainen asuu Imatralla. Hän oli mukana joukkueen leiriviikonlopuissa ja oli suunnitelmien mukaan muuttamassa kesäksi Vimpeliin.

– Se etäisyys tiedettiin jo talvellakin. Joukkueen harjoittelu ja yhdessäolo vaativat kuitenkin enemmän paikallaoloa. Toki hän on ollut peleissä ja leiriviikonloppuina paikalla. Viikkoharjoittelun poissaolo tiedostettiin, mutta sellaista viestiä tuli, että tämä yhteisharjoittelumäärä ei riitä pelaajille.

Lakaniemen mukaan pelinjohtajavaihdos konkretisoitui reilu viikko sitten. Hän valottaa Kari Kleemolan olleen vaihtoehtona pelinjohtajaksi jo syksyllä, mutta Veto päätti valita Pulliaisen.

Tuttu joukkue

Kari Kleemola ei hyppää tuntemattomaan ottaessaan pelinjohtajan tehtävät vastaan. Hän on toiminut pitkään Vedossa erilaisissa pelinjohtaja- ja valmentajatehtävissä.

Kleemola toimi Vedon Superpesis-miehistön valmentajana ikimuistoisella kaudella 2010, jolloin Veto palasi kultakantaan 45 vuoden tauon jälkeen. Vedon nykyisestä Superpesis-ringistä vain lukkari Teemu Kinnunen ja lyöjäjokeri Jukka-Pekka Vainionpää ovat sellaisia pelaajia, joita hän ei ole valmentanut näiden ollessa juniori-ikäisiä.

– Tilanne tuli minulle äkkiä eteen ja piti nopeasti tehdä päätös. Kun kasvattajaseura tarvitsee apua, ei tarvinnut miettiä yhtään – oli vain lähdettävä! Aina kun johonkin vastuulliseen tehtävään kysytään, se tuntuu hyvältä. Kun tällainen yllättävä tilanne tulee ja tuntee pelaajat, ei mene tutustumiseen aikaa vaan tietää heidän toimintatapansa ja persoonansa.

52-vuotias Kleemola laskeskelee olleensa mukana Vedon lippulaivajoukkueessa eri rooleissa 20 vuoden ajan. Joukkueen pelinjohtajana hänet nähtiin kaudella 2005. Viisi viime vuotta hän on ollut poissa Superpesis-joukkueen tekemisestä ja toiminut muiden muassa Vedon suomensarjajoukkueen pelinjohtajana.

Vedon Superpesis-joukkue leireilee loppuviikosta ja pelaa Talvisuperin alkulohkon viimeisen ottelunsa tulevana sunnuntaina Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Veto on B-lohkossa neljäntenä kahdeksalla pisteellään. Lohkon kaksi parasta jatkaa Joensuussa pelattaviin välieriin ja mitaliotteluihin.

Veto avaa Superpesis-kautensa 28.4. Joensuun Mailaa vastaan. Ottelu pelataan Espanjan Fuengirolassa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät