2.6 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Ilkka Lehto kirkkoherraksi

Alajärven kirkkovaltuusto valitsi kokouksessaan Alajärven seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi Ilkka Lehdon. Ilkka Lehto sai 16 ääntä ja Terho Kanervikkoaho 11 ääntä.

Viran hakijoina olivat edellä mainitut Alajärven seurakunnan kappalainen, vs. kirkkoherra Ilkka Lehto sekä Soinin seurakunnan kirkkoherra Terho Kanervikko-aho.

MAINOS

Opintojen perusteella molemmilla hakijoilla oli kelpoisuus kirkkoherran virkaan ja työkokemusta seurakuntatyöstä ja papin viran hoidosta. Ilkka Lehdolla on ennestään pitkä kokemus kirkkoherran tehtävien hoidosta. Terho Kanervikkoahon kokemus kirkkoherran viran hoidosta on lyhyempi.

Ilkka Lehto on syntynyt vuonna 1972 Pudasjärven Aittojärven kylässä. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Pudasjärven lukiosta vuonna 1991 ja valmistui teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1999. Hänet on vihitty papiksi Oulun tuomiokirkossa 2.3.1999.

Lehto työskenteli ensin pappina järjestötyössä pääkaupunkiseudulla vajaan vuoden, sen jälkeen hän oli Merikarvian seurakunnassa seurakuntapastorina lähes kahdeksan vuotta. Sieltä hän tuli valituksi Vimpelin seurakunnan kirkkoherran virkaan vuonna 2007.

Siitä lähtien Lehto on ollut Vimpelissä, kirkkoherrana yli 15 vuotta, kappalaisena kahdeksan kuukautta ja 1.9.2023 alkaen Alajärven seurakunnan vt. kirkkoherrana.

– Olin mukana seurakuntamme rakennemuutoksessa hyvin tiiviisti alusta asti. Osaan katsoa seurakunnan johtamista sekä pienemmän alueen että kokonaisuuden näkökulmasta. Pidän tärkeänä, että seurakunta toimii ja on läsnä kaikilla alueilla, Alajärvellä, Lappajärvellä, Lehtimäellä ja Vimpelissä.

– Samoin on tärkeää, että eri alueiden omaleimaisuus saa säilyä ja alueen seurakuntalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa oman alueensa seurakuntaelämään.

Pappina Lehto sitoutuu Raamatun opetukseen ja sen pelastushistorialliseen tulkintaan. – Jumala kertoo meille sanassaan teoistaan ja rakkaudestaan meitä kohtaan. Raamattu opettaa myös millaisia me ihmiset olemme.

Lehto pitää kirkkoherran tehtävää sopivan haastavana ja monipuolisena. – Haluan kehittää sekä seurakuntaa että itseäni. Johtajan on oltava tehtävässään nöyrä koska siinä ei tulla koskaan valmiiksi. Lisäksi koko ajan tulee muutoksia ja uusia asioita. Arvostan johtamisessa tasapuolisuutta, eri näkökantojen kuulemista, yhteistyövalmiutta, päätöksentekokykyä ja seurakunnan tehtävän kirkkaana pitämistä.

Lehto on naimisissa. Vaimo Laura on myös kotoisin Pudasjärveltä. – Jumala on antanut meille suuren perheen ja olemme siitä kiitollisia. Nyt saamme jo nähdä lastenlasten kasvua ja iloita yhdessä heidän kanssaan kaikesta siitä uudesta, jota elämä meille tuo.

Kotitöiden, kuten imuroinnin ja leivän leipomisen, lisäksi Lehto harrastaa geokätköilyä sulan maan aikaan, hiihtoa lumen ollessa maassa, puutöitä, luonnossa liikkumista ja marjastusta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät