-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Kamarikuoro Braxén johdattaa kuulijat kohti pääsiäistä

Kamarikuoro Braxén ilahduttaa Alajärveä vierailullaan lauantaina 16.3. kello 18, jolloin kuulijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia pidetyn kuoron laadukkaasta  a cappella -musiikista ja hiljentyä pääsiäisen sanomaan.

Vapaakirkosta lähtöisin oleva Kamarikuoro Braxén on nykyään noin 25 laulajan kuoro, jonka laulajat tulevat eri seurakunnista ja kirkkokunnista. Lauantaiaamuna eri puolilla Suomea asuvat kuorolaiset saapuvat harjoittelemaan Alajärven Helluntaiseurankunnan temppelille, jossa myös illan tilaisuutta vietetään.

MAINOS

Joillekin matkaan on kulunut useita tunteja, jotkut onnekkaat pääsevät tällä kertaa vähän vähemmällä. Lauantai-illan tilaisuuden jälkeen kuorolaisten matka jatkuu Seinäjoelle sunnuntain musiikkijumalanpalvelukseen.

Matkustaminen on olennainen osa kuorolaisen elämää, sillä kuoro kokoontuu vuosittain noin seitsemänä viikonloppuna eri paikkakunnilla. Konsertit ja jumalanpalvelukset järjestetään kysynnän mukaan kristillisissä seurakunnissa yli seurakuntarajojen. Vime vuonna kuoro ehti vierailla Riihimäellä, Tampereella, Keuruulla, Salossa, Turussa, Helsingissä ja Tikkurilassa.

Kuoronjohtaja Juha Törmä on sovittanut kuoron laulut raikkaalla ja harmonioilla leikittelevällä otteella. Kuoron ohjelmistossa on hengellisen kuoromusiikin klassikoita, virsiä, negrospirituaaleja sekä uudemmasta musiikista muun muassa Pekka Simojoen ja Lasse Heikkilän tuotantoa.

A cappella –lauluyhtyeistä tuttuun tapaan rytmit ja harmoniat tehdään ihmisäänten avulla. Joihinkin kappaleisiin on otettu mukaan piano tai tinapilli. 50 vuoden iästä huolimatta kuoro ei ole jämähtänyt menneisyyteen, vaan uudistuu ja uudistaa ohjelmistoaan koko ajan.

Törmä on Sibelius-Akatemian kasvatti ja musiikin moniammattilainen. Kamarikuoron Braxénin taiteellisen johtajuuden lisäksi hän toimii orkesterinjohdon kouluttajana, sovittajana ja nuottigraafikkona. Hänen johtajakaudellaan kuoro on ottanut edistysaskeleita niin soinnin eheydessä kuin tulkinnassa.

Tekstisisältö on aina etusijalla laulujen valinnassa, kertoo kuoronjohtaja. Tavoitteena on, että laulujen sanoma koskettaa, lohduttaa, puhuttelee ja rohkaisee kuulijaa. Alajärven tilaisuudessa kuulija saa hiljentyä pääsiäisen sanoman äärelle laulujen ja raamatunkohtien johdattelemana.

Lauantain ohjelmistossa on mm. Paavo Virtasen Golgatan veressä voima on, joka vie kuulijan ajatukset pääsiäisen päätapahtumaan ristin juurelle. Pekka Simojoen Hymni (Sama vanha ristinpuu) kertoo lohduttavasti, miten risti jää jäljelle, kun muu häviää. Yhteenvetona pääsiäisen merkityksestä voidaan pitää niin ikään Pekka Simojoen säveltämää ja sanoittamaa virttä, Maksettu on velkani mun.

Kuulijapalaute kertoo, millaista musiikkia on tarjolla: ”Laulu on hyvin koskettavaa. Kuoron herkkä ja sointuva laulu sukelsi syvälle sydämeen.” ”Kauniisti soivaa ja selkeästi hengellistä sanomaa välittävä klassisen musiikin a cappella kuorolaulua.”

Matkalla pääsiäiseen -tilaisuus järjestetään Alajärven Helluntaiseurakunnassa 16.3. kello 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät