-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Pääsiäisen meditaatiota shamaanitunnelmissa Alajärvellä

Järviseudun pääsiäisessä koetaan muutakin mystistä ja mukavaa kuin kokot ja trullit, kun Kanavan Kevarille saapuu pitkänäperjantaina shamaani rumpuineen.

Modernin elämän puristuksessa ihmisen mieli on usein lujilla työelämän, perheen, harrastusten ja jatkuvasti piippaavan kännykän sovellusten ikeessä.

MAINOS

Moni kokee kaipaavansa mielen rauhoittamista ja häiritsevien ajatusten hiljentämistä. Yksi keino siihen on ohjattu äänimeditaatio, jota shamaani Roy Rolamo ammattimaisesti ohjaa.

– Kun mielen häly vaikenee, on tilaa uusille oivalluksille. Erilaisiin meditatiivisiin ääniin keskittyminen voi viedä sinut syvälle sellaisiin mielen maisemiin, joissa et ole koskaan aikaisemmin käynyt, Rolamo kertoo.

Kevarin juhlasalissa järjestettävä tilaisuus aloitetaan kehoa rauhoittavalla ja rentouttavalla harjoituksella, jonka jälkeen edetään mielen rauhoittumiseen ohjatun meditaation avulla.

– Silloin lakkaan puhumasta, koska äänimaailma tekee sen puolestani. Meditaatio koostuu monenlaisista äänistä ja yksi tärkeimmistä on shamaanirumpu.

Rolamon mukaan meditaatiossa ikään kuin kellutaan äänien muodostamassa lempeässä aallokossa, jota myötäillen voi päästä ihmeellisiin tunne- ja mielikuvamaisemiin.

Rolamo on ohjannut meditaatioita ja erilaisia rumpumatkoja nyt jo yli seitsemän vuoden ajan. Tilaisuuksia on järjestetty ympäri Suomea, ja nyt ensimmäistä kertaa Järviseudulla. Vaikka ensimmäistä kertaa Rolamo ei Alajärvellä vieraile.

– Kävin ystävieni luona vuosi sitten, ja pääsin silloin tutustumaan Pyhävuoren alueeseen. Jo silloin tiesin, että Alajärvelle on päästävä uudelleen. Pyhävuori puhutteli minua syvästi.

Hänen henkisyytensä kumpuaa Rolamon mukaan omasta sydämestä ja hengestä.

– Käytän oppejani välittääkseni ihmisille iloa, valoa ja rauhaa sekä autan heitä löytämään itsestä sen, mitä me kaikki jo olemme.

Rolamon mukaan aiempaa kokemusta meditaatiosta ei tarvita.

– Tärkeintä on ottaa mukaan avoin ja vastaanottava mieli. Myös makuualusta, peite ja tyyny ovat tarpeen.

Ohjattu tilaisuus alkaa kello 17.30, Kevarille voi saapua kello 17 jälkeen löytämään itselleen sopiva paikka salissa. Tilaisuuteen on pääsymaksu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät