-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Kyky-Betsetille tappio ja voitto Akaa-Volleysta

Alajärvelle saatiin KyKy-Betsetin kotipelien katsojaennätys, yli 700 katsojaa. He saivat todistaa pitkiä palloralleja ja huikeaa lentopalloa. Akaa-Volley oli vahva erityisesti hyökkäyspäässä ja vei ottelun ansaitusti nimiinsä 0-3 (18-25, 22-25, 20-25).

Ensimmäinen erä alkoi melkeinpä siihen, mihin Akaalla lauantaina jäätiin. KyKy-Betsetin peli oli hermostunutta ja Akaa-Volley otti komennon mennen johtoon 8-3.

MAINOS

Renars Jansonsin syöttövuorolla Betonimiehet pääsevät vielä kahden pisteen päähän 8-10, mutta akaalaiset painelivat nopeasti karkuun. KyKy-Betsetiltä Renars Jansons ja Romans Sauss vastasivat pisteiden teosta, mutta akaalaisilta löytyi enemmän ratkaisijoita. Erä selvästi Akaa-Volleylle 18-25.

Toinen erä on selvästi ensimmäistä tasaisempi ja alajärveläisyleisö loi hienosti halliin tunnelmaa. Akaa-Volley karkasi 13-16 johtoon. Guntis Atars vaihtoi kentälle alajärveläisille tutun pelaajan Miko Kostamon, jonka kovilla syötöillä Betonimiehet nousevat taas taistelemaan erävoitosta.

Akaa-Volley kuitenkin oli erän lopussa kova ja vie senkin nimiinsä 22-25. Mainittakoon, että KyKy-Betset teki erään yhteensä 7 syöttövirhettä ja Akaa-Volley 5. Ässät menivät vieraille 1-2. Vieraiden hyökkäystehot olivat myös selvästi kotijoukkuetta kovemmat 52%, kun kotijoukkueen 43%.

Kolmanteen erään Betonimiehet saivat paremmin keskihyökkäystä peliin mukaan pisteiden arvoisesti. Erä oli melkoista kissa-hiiri -leikkiä, sillä Akaa-Volley karkasi aina muutaman pisteen karkumatkalle ja KyKy-Betset tasoitti.

Erän lopussa Akaa-Volleylta kuitenkin löytyi enemmän ratkaisijoita ja he jatkoivat kovaa hyökkäyspeliään. Erä Akaalle 22-25, ottelu 0-3 ja ottelusarja heille katkolle. Huomioitavaa koko pelistä oli Akaa-Volleyn parhaana palkitun Ilja Ivanovin hyökkäystehot: 6 hyökkäystä, 6 pistettä ja tappoprosentti näin ollen 100%.

Betonimiehet venyttivät pudotuspelien ratkaisua

Keskiviikon otteluun askelmerkit olivat Kyky-Betsetille selvät – tappiolla kesälomalle, voitolla kotipeli Alajärvellä.

KyKy-Betset tuli otteluun pirteästi. Vastaanotto toimi ja keskitorjujia saatiin hyökkäykseen mukaan. Erityisesti mainion pelin pelannut Atro Berg pääsi juhlimaan kyyjärveläisistä. Ottelu KyKy-Betsetille 2-3 (23-25, 25-21, 25-21, 18-25, 17-19).

Ensimmäinen erä lähti KyKy-Betsetin hallinnassa. Guntis Atars päätti sekoittaa hieman aikaisemmin nähtyä kuusikkoa ja laittaa Joel Anderssonin yleispelaajan paikalle sekä Illia Liunenkon liberon tontille.

Betonimiehet pelasivat pirteästi ja veivät erää pitkään. Alusta asti nähtiin kentällä taisteleva KyKy-Betset, sillä palloa haettiin välillä aivan mainosaitojen luota peliin. Kyyjärveläiset johtivat ensimmäistä erää lopussa jo 21-24, mutta Akaa-Volley pääsi vielä pisteen päähän 23-24.

Lopulta tehtaan takuulla kauden pelannut Renars Jansons niittaa KyKy-Betsetin seurahistorian ensimmäisen erävoiton Mestaruusliigassa luvuin 23-25.

Toinen erä alkoi aivan eri tavalla, kuin ensimmäinen. Akaa-Volley paineli nopeasti 6-1 johtoon. Huomionarvoista oli, että isäntien hakkuri Matej Smidl oli tehnyt erään jo 5 pistettä. Akaa-Volley vei erää alusta alkaen ja KyKy-Betset yritti vain pysyä perässä.

Tilanteesta 19-15 tulikin erän kannalta mielenkiintoinen. Ensin viivytysvaroitus KyKy-Betsetille, minkä kirjaamisen kanssa menikin tovi. Akaa-Volley näytti rallattelevan erävoittoon 25-18, mutta mitä vielä: pitkän erätauon jälkeen toinen erä jatkui tilanteesta 24-18.

Syynä tähän oli 19-15 tilanteessa ollut katkos, jolloin Akaa-Volleylle oli kirjattu yksi ylimääräinen piste. KyKy-Betset pääsi siis kaunistelemaan erälukemia 25-21 ja samalla otti hyvät ”alkulämmöt” kolmanteen erään.

Kolmas erä alkoi Betonimiesten pirteillä otteilla. Vierailijat ottivat jo 6-1 johdon, mutta Akaa-Volley ei luovuttanut. Sebastian Pozo Hernandezin syöttövuorolla isännät tasoittivat erän, minkä jälkeen erää edettiinkin kissa-hiiri leikin tapaan. KyKy-Betset karkasi johtoon, isännät tasoittivat. Erän lopussa Akaa-Volley kuitenkin paineli ohi ja otti erän nimiinsä 25-21.

Neljäs erä osoitti, että Betonimiehet eivät olleet luovuttaneet. Erän alkupuolella vierailijat ottivat 8-11 johdon, minkä jälkeen Olli Kunnari otti aikalisän ja Akaa-Volley pääsi kaventamaan hetkellisesti. KyKy-Betset kasvatti eroaan tasaisesti Akaa-Volleyhin ja isännät joutuivat vaihtamaan tähän mennessä erinomaisesti pelanneen Ilja Ivanovin pois kentältä ja tilalle Lasse Jäntti.

Tämä ei kuitenkaan isäntiä tuonut enää taistelemaan erävoitosta, vaan kyyjärveläiset veivät erän 18-25 ja pelin viidenteen erään – mikä on tämän kauden tilastoihin nähden erittäin suuri saavutus. Ainoastaan Tiikerit ovat aikaisemmin onnistuneet Akaalla viemään pelin viidenteen häviten sen ottelun.

Viides erä olikin melkoista rumbaa. Betonimiehet ottivat komennon ja veivät erää aina tilanteeseen 9-12 asti. Akaa-Volleyn Olli Kunnari otti aikalisän, minkä jälkeen akaalaiset tasoittivat erän 12-12 Petteri Tyynismaan syöttövuorolla.

Erän loppu oli melkoinen nitroerä, sillä sitä edettiin aina jatkopalloille asti. Akaa-Volleylla oli yksi ottelupallo tilanteessa 17-16, mutta Smidlin syöttö painui verkkoon. Vastaavasti KyKy-Betsetiltä syöttöruutuun marssi Renars Jansons, jonka syöttövuoro oli kultaakin arvokkaampi – 2 syöttöä, 2 ässää ja erä 17-19 KyKy-Betsetille sekä ottelu 2-3.

Näin Akaa-Volley kärsi siis ensimmäisen tappionsa Mestaruusliigassa tällä kaudella kotonaan.

Atro Berg, KyKy-Betset:

– Lähellä oli uran tähän mennessä paras peli. Pari torjuntaa olisi voinut ottaa. Ei tehty mitään eri tavalla, mutta tänään keskeltä alkoi sujua. Ehkä pakon edestä alkoi napsumaan. Joel Andersson pelaaminen yleispelaajana helpottaa, kun Aivars ei pystynyt täysillä pelaamaan. Yhdessä puhuttiin joukkueen kanssa, että aletaan hommia tekemään. Vastaanottoa lähdetään vielä parantamaan ja torjuntaa pitää miettiä, että saadaan enemmän kaappeja.

Sebastian Pozo Hernandez, Akaa-Volley:

– Ikävää hävitä. Ei oltu huolellisia kentällä. Kaikkialla olisi saanut parantaa. Kykyn peli yllätti.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

– Erinomainen fiilis ja pitkästä aikaa vastaanotto toimi. Joel (Laakso) pyöritti peliä hienosti. Kevätkauden parasta peliä. Koko ajan oli fiilis, että pojat haluavat voittaa. Vastaanotto ei ollut erinomaista, mutta tarpeeksi hyvää, että saatiin keskareita mukaan. Olen ylpeä pojista. Kun peli kulkee, se kulkee. Lentopallo on fiilis peliä.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

– Tiukkaa vääntöä. Kaverin keskipeliä ei saatu kuriin. Syöttö ei ollut riittävän laadukasta. Tyytyväinen olen hyökkäyspeliin, tappo päälle 50%. Muilla osa-alueilla pitää parantaa. KyKy-Betsethän nosti peliään, ei kahta sanaa. Ei kuitenkaan katastrofi peli ollut, mutta tottakai harmittaa, kun 2 pisteen erolla hävitään viides erä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät