2.6 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaalta sairaalatarvikkeita lahjoituksena Ukrainaan

Alajärven terveys- ja vanhuspalvelujen käytöstä poistetut sängyt, pyörätuolit, rollaattorit sekä muita  apuvälineitä pakattiin viime viikolla Ukrainasta saapuneeseen avustusrekkaan.

Tarvikkeita kuljetukseen kerättiin Lappajärveltä Vimpelistä, Alajärvellä, Lapualta ja Alavudelta. Osa tavaroista jouduttiin jättämään seuraavaan, huhtikuun puolivälissä lähtevään kuormaan.

MAINOS

– Sairaalasänkyjen tarpeesta viestitettiin Ukrainasta Umanin sairaalasta ja siihen oli reagoitava nopeasti, tuumaa organisointia vetänyt Harri Seppälä.

– Seuraavan kuljetukseen pyrimme saamaan rekan täyteen käytöstä poistettuja sairaala- ja terveydenhuollon kalusteita. Toivomme saavamme niistä vinkkejä ja viestejä.

Sairaalatarvikkeista on kova pula Ukrainassa. Tarvikkeet menevät sodassa loukkaantuneiden hoidon ylläpitämiseen. Seuraava kuljetus on huhtikuussa.

– Alajärveläinen Minna Aho kumppaneineen on neulonut satoja pareja villasukkia Ukrainan hätää kärsiville lapsille jalkoja sekä mieltä lämmittämään, tämänkin kuorman yhteydessä lähtee säkillinen sukkia matkaan, kiitos siitä Minnalle.

– Minna on saanut tutuiltaan lankoja lahjoituksena, ja myös langoille olisi enemmänkin tarvetta, eli jos auttamishaluja on, niin tässäkin olisi hyvä kohde, sanoo Jukka-Pekka Finnilä, joka toimitti kudonnaiset mukaan avustuskuljetukseen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät