-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Veto haastaa Peli-Karhut

Vimpelin Vedon runkosarja päättyi kotitappioon Torpan Pojille koriluvuin 55–96. Puolivälierissä Veto haastaa viime vuoden mestarijoukkueen, Kotkan Peli-Karhut. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen on lauantaina Kotkassa.

Maanantaina pelataan Vimpelissä kello 18.30 ja keskiviikkona 27.3. Kotkassa. Välieräpaikka irtoaa kolmella voitolla.

MAINOS

Veto kärsi keskiviikkona viidennen peräkkäisen tappionsa runkosarjassa. Vain kerran kuluvalla kaudella tappioon taipunut ToPo sai vahvan startin ja piti vauhtia yllä läpi pelin. Puoliaikatulos kirjattiin vierasjoukkueelle 26 pisteen erolla.

Vedon parhaana palkittiin 16 pistettä heittänyt ja kolme levypalloa napsinut Cayro-Lyza Toomingas, joka on kehittynyt pelaajana kuluvalla kaudella.

– Heti alussa ei oltu ehkä valmiita pelaamaan, ei oltu hereillä. Oli aika isoja kommunikaatiokatkoksia ja ToPo vei meiltä jalat alta.

Uuteen alkuun

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala mietti, oliko joukkueen ajatuksissa jo lauantain ensimmäinen puolivälieräottelu. Kujalan mukaan Vedon täytyy löytää pudotuspeleihin sama konsepti, jolla se pelasi alkuvuodesta. Vedon toiveissa on saada Sam Breen mukaan rosteriin.

– Lähdemme seiskasijalta parantamaan sijoitustamme ja haastamaan Peli-Karhuja.

Peli-Karhuilla on Kujalan mukaan rosterissaan  kolme hyvää amerikkalaista ja hyviä kotimaisia pelaajia.

 – Heilläkin on kapea rosteri eikä penkiltä tule voimaa. Toivon, että saamme kaikki pelaajat lauantaiksi terveeksi ja pystymme lisäämään pelitempoa.

Torpan Pojat saa puolivälierissä vastaansa helsinkiläisen HBA-Märskyn, jonka pudotuspelipaikka varmistui viimeisessä runkosarjan ottelussa. Forssan Alku ja Kouvottaret pelasivat keskiviikkona jatkoajan ratkaistakseen ottelun voittajan.

Vedon viime kauden pronssiotteluvastustaja FoA:n voitto tiesi joukkueelle yhden pykälän nousua sarjataulukossa: viidenneksi sijoittunut Alku saa puolivälierässä vastaansa Tampereen Pyrinnön. Pudotuspelien neljännen otteluparin muodostavat Tapiolan Honka ja Kouvottaret.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät