2.6 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Alajärven ja Lehtimäen Leijonat lahjoittavat ukrainalaispakolaisille

Alajärven ja Lehtimäen Leijonat pääsivät mieluisaan tehtävään jakamaan liinavaatelahjoituksia alueellaan asuville ukrainalaisille.

Lahjoitus oli mahdollinen, koska Lions F-piiri lahjoitti klubeille liinavaatteita piirin alueelle sijoitettujen ukrainalaispakolaisten tukemiseksi. Piirin lahjoituksen taas mahdollisti Lions-klubien kansainvälisen säätiön LCIF 20000 dollarin apuraha, mikä käytetään kokonaisuudessaan lyhentämättömänä lahjoitettavien tuotesettien hankintaan.

MAINOS

Lahjoitus koostuu yli 600 setistä, sisältäen liinavaatteet ja kylpypyyhkeen yhdelle hengelle.

Lahjoitusten pakkauksesta huolehtivat piirin Lions-klubit ilman korvausta vapaaehtoistyönä. Jakelu ukrainalaisille tapahtuu vastaanottokeskusten, kuntien ja kaupunkien maahanmuuttokoordinaattoreiden, ukrainalaisten pakolaisten tukiyhdistysten tai Lions-klubien kautta.

Hankkeeseen osallistuu tavalla tai toisella vähintään 80 leijonaa.

Lions F-piiri koostuu Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella 56 Lions-klubista 25 kunnassa tai kaupungissa.

– Meidän lohkoomme tuli jaettavaksi 52 settiä. Lohkoon kuuluvat Alajärvi, Lehtimäki, Vimpeli, Lappajärvi ja Evijärvi. Alajärvi-Lehtimäki alueelle jaettiin yhteensä 29 settiä. Lehtimäellä paketit jaettiin viime viikolla, Kuisma Kujala LC Lehtimäestä kertoo.

Lions-järjestö on maailmanlaajuinen uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton hyväntekeväisyysjärjestö, mikä tuo apua sitä tarvitseville ihmisille. Lions-toiminta on palkatonta vapaaehtoistoimintaa.

LCIF on kansainvälinen Lions-klubien säätiö, mikä tukee maailmanlaajuisesti paikallisten lions-klubien ja -piirien hankkeita apurahoilla. Tunnetuimpia apurahaohjelmia ja -kohteita ovat hätäapu luonnonkatastrofien uhrien auttamiseksi, nälänhätä, erilaiset terveydenedistämisohjelmat ja nuorison tukeminen.

Varat kerätään klubien ja yksityishenkilöiden lahjoituksina ja käytetään 100 prosenttisesti kohteiden hyväksi.

Tämä on mahdollista siksi, että säätiön hallintokulut katetaan leijonien jäsenmaksuilla ja sijoitetun pääoman tuotoilla ja projektien toteutuksesta huolehtivat paikalliset Lions-klubit ja niiden leijonat vapaaehtoistyönä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät