2.6 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Tyttöjen Superpesis-joukkue raivasi tiensä lopputurnaukseen

Ankkureiden Tyttöjen Superpesis-joukkue selvitti tiensä Raumalla 6.-7.4. pelattavaan Tyttöjen talvisuperin lopputurnaukseen, jossa hallikauden kahdeksan parasta mittelevät hallikauden SM-mitaleista kahden päivän ajan.

Alkuturnauksen aikaisessa avausottelussa Ankkurit sai vastaansa turnausta emännöineen Lapuan Virkiän. Avausjakson niukan 3-2-tappion jälkeen Ankkurit käänsi ottelun kulun ja vei toisen jakson selvin 10-2-numeroin. Ottelun voitto ratkesi Ankkureille kotiutuslyöntikilpailun toisella kierroksella 2-1 (2-3,10-2, 2-1).

MAINOS

Turnauksen toinen ottelu Jokilaaksoa vastaan pelattiin heti ensimmäisen ottelun jatkoksi. Uudella nimellä Jokilaakson Pesäkuulat pelannut viime kauden suomenmestari näytti tasonsa väsynyttä Ankkuri-joukkuetta vastaan.

Jokilaakso repäisi molempien jaksojen alussa tavoittamattomat johtoasemat ja vei ottelun lopulta helposti nimiinsä 2-0 (0-6, 1-6).

Kolmannessa ottelussa Ankkurit pelasi päivän parhaan pelinsä. Pienestä tauosta vireensä takaisin löytänyt joukkue hallitsi ottelun avausjaksoa vieden sen numeroin 3-1. Toisella jaksolla Ankkurit jatkoi pirteää peliään johtaen jaksoa jo parhaimmillaan 6-0.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan Kajaani esitti käsittämättömän nousun viimeisessä vuorossa vieden ottelun kotiutuslyöntikisaan. Kotiutuslyöntikilpailussa Ankkureiden kaksi juoksua riitti ottelun voittoon 2-1 (3-1, 6-7, 2-0).
Ankkureiden alkuturnauksen parhaana pelaajana palkittiin Elisa Hyny.

Lopputurnauksessa tavoitteena mitalipelit

Lopputurnauksessa ennakkosuosikin asemaa kantavat turnauksen järjestäjä Rauman Fera sekä viime kauden hallimestaruuden voittanut Seinäjoen Maila-Jussit. Kovista vastustajista huolimatta Ankkurit eivät lähde nöyristelemään.

– Itse lopputurnauspaikka tuli jo mutkien kautta tarjolle. Alkuturnauksen jälkeen oli epäselvyyttä, että kuka paikan lopulta ansaitsee. Lopulta pääsylippu oli meidän hallussa.
Lopputurnaus on täynnä ikäluokan timanttisia joukkueita.

Ennakkosuosikit tulee Superpesis-seuroista, mutta meillä on aidot mahdollisuudet päästä mitalipeleihin. Se vaatii omalla tasolla pelaamista ja pientä venymistä. Ei tuonne viitsi lähteä kumartelemaankaan, toteaa pelinjohdosta vastaava Tero Tuomela.

Turnausta varten varainhankintaa

Turnaus on tilaisuutena sellainen, ettei sitä kannatta jättää käyttämättä. Turnaukseen osallistuminen ei ole ” pienelle ” tyttöpesisseuralle itsestäänselvyys, kun se ei ole sitä isoillekaan seuroille. Kaksipäiväisen turnauksen kustannukset nousevat korkeiksi. Tätä varten joukkue tarvitsee lisäbudjettia, jota parsitaan kasaan erilaisilla varainhankinnan keinoilla.
– Turnauskustannukset nousee tuhansiin euroihin. Ajattelen kuitenkin niin, että teemme tässä pr:ää seuralle, kaupungille ja itsellemme. Ehkä se palkitsee toisinpäin jossain vaiheessa.
– Toivon sydämestäni ihmisten ja yritysten ottavan osaa erilaisiin varainhankinta-juttuihimme ja sitä kautta helpottavan turnauksesta muodostuvaa kustannustaakka, toivoo Tuomela.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät