3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Verenluovutukseen Alajärvelle

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu järjestää verenluovutustapahtuman Alajärven seurakuntatalolla keskiviikkona 10.4. kello 13–18.

Verenluovutus ei vaadi erityistä valmistautumista. Veriryhmää ei tarvitse tietää etukäteen, eikä myöskään käydä verikokeissa. Sen sijaan ennakkoon tulee täyttää verenluovuttajan terveyskysely, joka tehdään aina ennen jokaista luovutusta.

MAINOS

Terveyskyselyllä ja hoitajan tekemällä haastattelulla halutaan varmistaa sekä verenluovuttajan että veren saajan turvallisuus. Kysymyksiin pyydetään vastaamaan tarkasti ja rehellisesti.  Veripalvelun sivulla voi myös tehdä testin siitä, sopiiko verenluovuttajaksi.

Luovutuspäivänä syödään ja juodaan tavalliseen tapaan, mutta vältetään raskaita aterioita juuri ennen luovutusta. Samoin raskasta hikiliikuntaa vältetään juuri ennen luovutusta, jotta nestetasapaino luovutukseen tultaessa olisi mahdollisimman kohdillaan.

Verenluovutukseen otetaan mukaan voimassa oleva henkilökortti: ajokortti, passi, tai virallinen henkilökortti. Myös mobiiliajokortti ja ammattiautoilijan ammattipätevyyskortti käy. Jos henkilöllisyystodistuksessa ei ole suomalaista henkilötunnusta, tarvitaan lisäksi erillinen todistus siitä.

Alajärvellä voi luovuttaa verta myös heinäkuun 24. päivänä ja marraskuun 27. päivänä.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät