-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Rockabillyn riemua uutuusvideolla

Vimpeliläinen rockabilly-trio The Heels on toteuttanut jo pidempään suunnitelmissaan olleen musiikkivideon. Grease Hair Rock’n’Roll on viimeisen päälle vimpeliläistä tuotantoa. Kappale on äänitetty The Heelsin studiolla Järviseudun sairaalalla. Video kuvattiin Motelli Kotipesässä. Video on samalla Tampereen seudun ammattiopistossa media-alaa ja kuvallista ilmaisua opiskelevan vimpeliläisen Rene Mattilan näyttötyö. Nuorukainen vastasi muiden muassa ohjauksesta, kuvauksesta, kameraoperoinnista ja leikkauksesta.

Musiikkivideo on The Heelsissä kontrabassoa soittavan Kimmo Mattilan mukaan pitkässä juoksussa markkinointiväline.

MAINOS

– Hyvin tehty musiikkivideo auttaa meitä myymään keikkoja ja luo uskottavuutta, että olemme tehneet jotakin konkreettistakin. Itse kun tekee, tulee parasta.

Jännittävä produktio

Bändi ideoi tarinan, jonka Rene Mattila käsikirjoitti.

– Tein itse storyboardin eli kuvakäsikirjoituksen. Jälkitöistä tärkein oli leikkaus. Musiikkivideossa pitää olla tietynlainen rytmi ja pysyä kuvan tahdin ja biisin välillä. Kuvasin kaikki yhdellä kameralla.

Grease Hair Rock’n’Roll -video on media-alaa ja kuvallista ilmaisua vimpeliläisen Rene Mattilan näyttötyö. Nuorukainen kuvailee produktiota jännittäväksi ja opettavaiseksi. Kuva: Pekka Rantakangas

Mediapalveluiden toteuttajaksi kahden vuoden kuluttua valmistuvalle Renelle Grease Hair Rock’n’Roll oli ensimmäinen kokemus musiikkivideon tekemisestä.

– Tämä oli jännittävä ja opettavainen proggis ja mietin, miten siitä suoriutuu. Että miltä se lopputulos näyttää – vai näyttääkö miltään. Työskentely oli mukavaa, koska se sujui kaikkien osapuolten kanssa hyvin.

Hyvä porukka ja tunnelma

Grease Hair Rock’n’Roll -video julkaistaan YouTubessa perjantaina 5. huhtikuuta. Musavideo koostuu sekä näytellyistä osista että keikkatilanteesta. Keikkayleisön haalimisessa luotettiin sosiaalisen median voimaan. Yleisöä esitti paikan päällä kolmisenkymmentä henkeä. Useita ottoja vaatinut kuvausrupeama jäi varmasti kaikkien asianomaisten mieleen.

– Ihan älytön nautinto olla mukana siinä, uskomaton porukka sattui siihen. Aamukahdeksalta aloitettiin, iltakahdeksan jälkeen lopetettiin, summaa Kimmo Mattila kuvauspäivän kulkua.

Yhtyeen laulaja-kitaristi Mikko Mattila valottaa Kotipesän valikoitumista kuvauspaikaksi sillä, että haettiin tunnelmallista paikkaa.

– Kotipesä oli meidän kannaltamme myös logistisesti hyvä paikka.

Videolla nähdään myös kaikki The Heelsissä rumpuja soittaneet muusikot. Rumpusetin takaa löytyy tätä nykyä Akseli Kivinen, joka liittyi kokoonpanoon viime syyskuussa.

Kuvausten jälkeen The Heels heitti vielä keikan Motelli Kotipesässä. Väkeä ja tunnelmaa riitti silloinkin.

Musiikkivideo kuvattiin The Heelsin kotinurkilla yleisön edessä. Videon kuvaamisen jälkeen The Heels esiintyi livenä isommalle joukolle.

The Heels julkaisi viime vuonna nimikko-EP:nsä Spotifyssä. Suoratoistopalvelu on tuonut rockabillyä punk-twistillä tykittävälle kokoonpanolle muusikoiden itsensä mielestä lisäarvoa. Kuuntelijoita on ollut mukavasti. Kokoonpanon keikkatilanne näyttää kohtuulliselta: tällä hetkellä on sovittuna kymmenkunta keikkaa. Mattilan veljekset Kimmo ja Mikko valottavat, että suunnitelmissa on julkaista sinkku Spotifyssä. Myös toisen musiikkivideon purkittamisesta on ollut puhetta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät