4.2 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Uusi harrastus kutsuu naisia ja lapsia Vimpelissä

Vimpelissä on aloittanut sekä lapsia että aikuisia palokuntaharrastuksen pariin kokoava Vimpelin palokuntanaiset. Uutta toimintaa pyöritetään Vimpelin palomiehet ry:n rinnalla.

Palokuntanaisten ydintehtävänä on muonituksen järjestäminen hälytystehtävissä oleville palomiehille. Keväällä on tarkoitus järjestää lapsille kerhotoimintaa ja jatkossa olla mukana erilaisissa tapahtumissa ja kantaa kortensa kekoon turvallisuusviestinnän saralla.

MAINOS

Aloite naisosaston perustamiseen lähti Vimpelin palomiehet ry:stä. Askelmerkkejä sopimuspalokunnan naisosaston perustamiselle soviteltiin viime syksynä. Naisosaston toiminnalla pystyttäisiin takaamaan muonitus pitkäkestoisilla tehtävillä, esimerkiksi maastopalon aikaan.

Puheenjohtaja Anni Korkea-ahon mukaan Vimpelin palomiehet ry:n toiveena oli, että naisosasto voisi tuoda tutuksi palokuntaa ja sen toimintaa etenkin naisille, lapsille ja nuorille.

Hiljalleen eteenpäin

Anni Korkea-aho ja yhdistyksen sihteeri Kirsi Sänkiaho kertovat, että naisosaston perustamisesta keskusteltiin Vimpelin paloaseman asemavastaavana toimivan Jukka Siirilän ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella pelastustoimen resurssienhallinnasta vastaavan pelastuspäällikkö Petri Järvensivun kanssa. Naisoston perustamiskokous pidettiin viime marraskuussa.

– Toiminnassa on mukana yhdeksän naista. Meidät on otettu hyvin vastaan hyvinvointialueen puolelta. Asioista oli helppo keskustella sekä Petri Järvensivun että Jukka Siirilän kanssa. He ohjeistivat, että mitä ja miten kannattaa tehdä, kertoo Anni Korkea-aho.

Vielä toimintansa alkutaipaleella olevassa yhdistyksessä edetään pienin askelin ja resurssien mukaan. Yhteen kokoonnutaan kerran kuukaudessa, esimerkiksi leipomaan sämpylöitä tai pullaa. Huhtikuussa naisosastolle esitellään Vimpelin paloasemaa ja sen kalustoa. Alkusammutuskoulutuskin järjestetään.

Myös Vimpelin kunta on kokenut sopimuspalokunnan naisosaston toiminnan tärkeäksi. Kunnanhallitus myönsi viime kokouksessaan Vimpelin palokuntanaisille 2300 euron suuruisen yleisavustuksen.

Sen turvin Vimpelin paloasemalle hankitaan pakastin ja muonituksen järjestämiseen tarvittavia välineitä, kuten esimerkiksi kattiloita. Yleisavustuksella katetaan myös esimerkiksi koulutuksesta, muonituksen kuljettamisesta palopaikalle ja lasten kerhotoiminnasta sekä leiripäivästä syntyviä kuluja.

Matala kynnys mukaan

Vaikka Vimpelin palokuntanaiset toimivat sopimuspalokunnan naisosastona, ei toiminta ole rajattu sukupuoleen. Muuhun kuin kerhotoimintaan voivat osallistua kaikki yli 16-vuotiaat.

– Mukaan pääsee vakka nykäisemällä osaston jäseniä hihasta. Meillä on myös Facebook-sivu, jossa kerrotaan toiminnasta.

Osaston toimintasuunnitelman mukaan kerhotoiminta starttaa lähiaikoina.

– Järjestämme keväällä viisi kerhotoimintailtaa ja syksyllä toiset viisi. Kerho on tarkoitettu 8–12-vuotiaille, kertoo Kirsi Sänkiaho.

Vimpelin palokuntanaiset ovat lupautuneet mukaan Sääksjärven ympärijuoksun niin sanottuun peräautoon, joka kulkee aina viimeisten juoksijoiden tai kävelijöiden takana. Ajatuksena on esittäytyä Vimpelin Palomiehet ry:n kanssa Vimpelin Pesisfestivaaleilla.

– Olemme valmiita yhteistyöhön eri toimijoiden kanssa, sanovat Anni Korkea-aho ja Kirsi Sänkiaho yksissä tuumin.

Virpi Poikelin

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät