3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Ravintola Valkealampi alkavaan kesään uuden yrittäjäparin otteessa!

Ravintola Valkealampi Lehtimäellä on saanut uudet yrittäjät Virpi Lahtisesta ja Janne Rantakankaasta.

Herkullisista pizzoistaan tunnettu ravintola jatkaa toimintaansa hyviksi havaituilla tuotteilla, sillä aikaisempi yrittäjä Pirkko Mäkipelto on ollut uusien yrittäjien vahvana tukena ja paljastanut heille maukkaat reseptinsä.

MAINOS

Mutta mikä sai päätyötään aivan muilla aloilla tekevän Virpin ja Jannen ryhtymään ravintola-alan yrittäjiksi? Yksi merkittävä syy oli sijainti – ravintola sijaitsee keskellä upeaa Valkealammen ulkoilualuetta, jonka rauha ja hiljaisuus välittyy myös ravintolan tunnelmaan.

Valkealammen alueella liikkuu kautta vuoden paljon väkeä. Kesäaikaan alueen lukuisat polut houkuttelevat niin patikoijia kuin maastopyöräilijöitäkin, lisäksi tarjolla on suosittu frisbeegolf -rata, uimaranta kirkasvetisen lammen rannalla ja tälle kesälle rantaan on tulossa tarjolle myös sup -lautoja.

Aivan yllättäen ravintolanpitäjiksi ei lähdetty, vaan se oli molemmille pitkäaikainen haave. Kun lähellä kotia avautui tällainen mahdollisuus näin upeassa paikassa, sitä ei voinut jättää käyttämättä.

– Kuulisimme mielellämme tarinoita Valkealammesta, täällä toimineista yrittäjistä ja alueen historiasta, Virpi ja Janne toteavat. – Me näemme, miten kaunista täällä on, mutta emme tunne paikan historiaa. Olisikin kiva, jos meille tultaisiin kertomaan omia muistoja menneiltä ajoilta, niin voisimme kertoa niistä eteenpäin kysyjille!

Yöksi puutelttaan?

Tulevalle kesälle alueen caravan -paikkojen toiminta saadaan täyteen iskuun, kun päärakennuksessa olevat suihkut ja saunat tulevat kaupungin toimesta kuntoon. Sähköpaikkoja on toistakymmentä ja sähköttömiä paikkoja riittää siihen päälle vielä paljon.

Yöpymiseen tulee yhdeksi vaihtoehdoksi myös puuteltat, joihin myydään täyttä pakettia makuupusseista alkaen. Retkeilijöille on tarjolla eväspaketteja, jonka voi käydä noutamassa mukaansa maastoon lähtiessään.

Myös tyky-toimintaan halutaan panostaa. Joko niin, että ravintola tarjoaa ruokapalvelut alueella tyky-päivää viettäville ryhmille tai niin, että ravintola räätälöi koko paketin. Tiloissa voi järjestää myös perhejuhlia ja kokouksia, joten näitäkin palveluja kannattaa kysyä!

Ravintolalle on tulossa omat kotisivut, joilta löytyvät kootusti kaikki alueen palvelut.

Ravintola Valkealampi pitää jatkossakin rauhallisena perhepaikkana. Tarjolle tulee pizzojen lisäksi hampurilaiset ja salaatit ruokajuomineen ja välillä ruokatarjontaa lisätään päivän annoksina jotain muutakin.

Valikoimiin tulevat myös jäätelöt ja sekä suolaiset että makeat vohvelit. Tarkoitus on myös leipoa, jotta tiskiltä saa mukaansa myös tuoreet leivät.

Ravintola avataan kesään torstaina 25.4. Toukokuussa ravintola on suljettu maanantaisin ja kesäkuun alusta alkaen se on avoinna joka päivä. Avoinnaoloajoiksi on kaavailtu arkisin kello 12-20 ja viikonloppuisin kello 12-22, mutta näitä tarkastetaan kesän edetessä kysynnän mukaan.

Virpi ja Janne työskentelevät ravintolassa aina kun päätyöltään ehtivät ja lisäksi työhön on tulossa ainakin kaksi palkattua työntekijää. He ovat työskennelleet ravintolassa aikaisemminkin ja tilanteen mukaan työhön otetaan mukaan myös keikkatyöntekijöitä.

Kesän jälkeen katsotaan se mahdollisuus, että ravintolaa pidettäisiin syksyllä avoinna myös viikonloppuisin.

Tuula Jokiahosinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät