3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Jarin ihmeelliset simpukat hurmaavat Alajärven kirjastossa

Alajärven kaupunginkirjastossa on esillä tavallisesta varsin paljon poikkeava näyttely, Jarin ihmeelliset simpukat!

Kyseessä on näyte Jari Hiltusen viimeisen kolmen vuoden aikana kokoamista simpukoista ja esillä on niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin simpukankuoria, simpukoista Jarin tai muiden valmistajien tekemiä simpukkatuotteita sekä tietoa erilaisista simpukoista.

MAINOS

Jarin oma simpukkaharrastus sai alkunsa kolme vuotta sitten, kun hän pyysi Herralta hänen näköistään tekemistä Herran tekemistä tuotteista. Tämän jälkeen hän on saanut simpukoita jo 14 ihmiseltä ja jos jollakulla on simpukankuoria jotka haluaa lahjoittaa, Jari ottaa ne mielellään kokoelmiinsa mukaan.

Simpukat ovat melkoisia luonnonihmeitä ja yksityiskohdissaan hyvin kauniita.

Jari on viime vuosein aikana paitsi saanut simpukankuoria, myös hankkinut niitä muuten ja valmistanut kuorista myös kaikkia mukavia pieniä tuotteita.

Kotona työn alla on kuitenkin isompikin simpukkaprojekti, nimittäin peräti 107 senttiä pitkä simpukankuoriauto. Autoa Jari valmistaa vaivoja säästelemättä, sillä autoon tulee muun muassa toimiva kello, kompassi, lämpömittari ja valot, aidot peilit ja puukyljet.

Kyseinen simpukka-auto on neliovinen, siinä on kolme penkkiriviä ja kyseessä on avoauto!

Näytteitä simpukankuorista ja niistä valmistetuista tuotteista sekä muista simpukka-aiheisista tuotteista on esillä kirjaston vitriinissä huhtikuun ajan.

Tuula Jokiahosinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät