3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Jesse Salmenautio avaa Lamborghini Super Trofeo -kautensa Imolassa

Lamborghinin merkkiluokka Super Trofeo Europe käynnistyy tulevana viikonloppuna Italian Imolassa. Suomea sarjassa edustaa Alajärveltä kotoisin oleva Jesse Salmenautio, joka kilpailee ensimmäistä kertaa yli 600-hevosvoimaisen Huracan Super Trofeo -kilpa-auton ratissa.

Kuusi kilpailuviikonloppua Euroopan kilparadoilla käsittävä sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Imolan radalta Italiasta. Menestyksekkäässä Iron Lynx -tiimissä ajavan Salmenaution valmistautuminen kauteen on ollut perusteellista ja monipuolista.

MAINOS

– Onhan tässä jo hetken aikaa odoteltu, että päästään ajamaan kilpaa. Kauden valmistautuminseen on testien lisäksi sisältynyt kardio- ja lihaskestävyysharjoittelua sekä tietysti simulaattoriajoa.

– Erityinen harjoittelumahdollisuus avautui Seinäjoella, jossa päästiin hakemaan tuntumaa Cave Oy:n simulaattorissa, joka on rakennettu vanhaan Aston Martinin runkoon ja kiinnitetty pitkien jousien päälle simuloiden auton korin liikkeitä, Salmenautio taustoittaa.

Kausi avataan Imolan F1-radalla. Samaan kilpailuviikonloppuun mahtuu myös muun muassa kestäävysautoilun maailmanmestaruussarja WEC:n osakilpailu. Perinteikäs ja tekninen rata on Alajärveltä kotoisin olevan 22-vuotiaan kuljettajan mieleen.

– Radan varsilla tulee varmasti olemaan todella paljon katsojia. Lisäksi Imolan kaupunki tulee olemaan aivan täynnä, varsinkin kun rata on aivan taajaman vieressä. On hienoa, että päästään ajamaan WEC:in kanssa samana viikonloppuna.

– Pidän Imolan radasta. Se on kuljettajalle mukava, vaikka onkin haastava. Italian F4-sarjassa olen ajanut aika paljon testiä sekä kisaa Imolassa ja sieltä on hyviä suorituksia, mutta GT-autolla rata on ihan eri pikkuformulaan verrattuna, Salmenautio jatkaa.

Viime vuonna GT3-kalustolla debytoinut Salmenautio lähtee uuteen kauteen ja luokkaan itsevarmana. Kautta edeltäneet testit ovat sujuneet hyvin, tavoitteena on hätyytellä kärkisijoja heti kättelyssä.

– Olen luottavainen tulevasta viikonlopusta. Tiedän vauhtini riittävän, pitää vaan saada kaikki pikkuasiat huomioitua ja tehtyä tarkasti, jotta saa täyden potentiaalin itsestä irti. Fiilis on myös hyvä siksi, että tiimikaverini oli testeissä hyvässä vauhdissa, ja hän vaikuttaa tasaiselta ja varmalta kuljettajalta. Lähdetään suorittamaan omaa parasta, avaamaan kausi hyvin sekä hakemaan podiumia, Salmenautio kertoo.

Lamborghini Super Trofeo Europen kilpailut näytetään livestriimeinä sarjan YouTube-sivulla.

Mikä on Lamborghini Super Trofeo?

Lamborghini Super Trofeo on italialaisen urheiluautovalmistaja Lamborghinin järjestämä sarja kehittämilleen Huracan Super Trofeo -luokan kilpa-autoille. Aggressiivisine siipineen, hiilikuituisine osineen sekä 5.2-litraisten V10-moottorien ansiosta luokan autot ovat todella suorituskykyisiä tehdasvalmisteisia kilpa-autoja.

Kauden aikana Euroopan sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua. Osakilpailut ajetaan muun muassa legendaaristen urheiluautokilpailuiden, kuten Span 6 tuntia ja Le Mansin 24 tuntia, yhteydessä. Kilpailuviikonloppu sisältää kaksi kilpailulähtöä, ja 12 lähdön yhteenlasketut pisteet ratkaisevat sarjan voittajan.

Kilpailuviikonloppu käynnistyy kahdella 60 minuutin mittaisella vapaalla harjoituksella. Tämän jälkeen vuorossa ovat aika-ajot, joita ajetaan kaksi kappaletta.

20 minuutin aika-ajot määrittävät lähtöjärjestyksen viikonlopun kahteen kilpailulähtöön niin, että 1. aika-ajo määrittää lähtöpaikan 1. kilpailulähtöön, ja 2. aika-ajo toiseen kilpialulähtöön. Kilpailulähdöt ovat 50 minuutin mittaisia, ja näytetään livelähetyksinä Lamborghini Squadra Corsen YouTube-kanavalla.

Lamborghini Super Trofeo Europen Imolan osakilpailun aikataulu

Perjantai 19.4.

9:30       Vapaat harjoitukset 1                     60 min

14:45     Vapaat harjoitukset 2                     60 min

Lauantai 20.4.

10:00     Aika-ajot                             2 x 20 min

17:40     Lähtö 1                               50 min

Sunnuntai 21.4.

9:45       Lähtö 2                               50 min

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät