MAINOS

Ankkurien metallinkeräykseen eksyy sinne kuulumatonta tavaraa – vaarantaa koko toiminnan

Tämä ei ole sitä, mille metallinkeräyspaikalla pitäisi näyttää. Pahimmillaan koko toiminta vaarantuu, koska paikalle tuodaan sinne kuulumatonta tavaraa.

Ankkurit Pesiksellä on jo vuosien ajan ollut metallinkeräyspiste Sairaalatien varrella, entisellä TVH:n varikon tontilla. Siellä olevalle keräyslavalle voi kierrättää metalliromut ja samalla tukea pesäpallotoimintaa.

Keräykseen voi viedä kaikenlaista metallia, kuten aitaverkkoja, piikkilankaa, metallisia puutarhakalusteita, kattopeltejä ja rännejä, avonaisia tyhjiä tynnyreitä, maatalouskoneita, kiukaita, polkupyöriä, metalliputkia ja muuta kierrätysmetallia. Myös säilykepurkit, kattilat ja muut kodin pienmetallit otetaan keräykseen.

MAINOS

Metallinkeräykseen ei kuitenkaan saa tuoda muuta jätettä kuin metallia. Akut, öljyt ja muut vaaralliset jätteet sekä käytöstä poistetut sähkölaitteet, kuten jääkaapit, sähköhellat, tietokoneet ja valaisimet tulee viedä lajitteluasemille.

Metallinkeräyspaikalla on varsin yksiselitteinen ohje siitä, mitä keräyslavalle saa jättää.

Ankkurit Pesiksen puheenjohtaja Tapio Kantokoski kertoo, että metallinkeräyksen tuotosta saadaan toimintaan vuosittain tuhansien eurojen arvoinen tuki. Nyt ongelmaksi on kuitenkin muodostunut se, että keräykseen on alettu tuoda sinne kuulumatonta tavaraa.

Paikan päällä on kyltti, jossa selvästi kerrotaan mitä keräykseen voi jättää ja mikä sinne ei kuulu. Kyseessä ei ole kaatopaikka, johon voi jättää mitä tahansa ja alue pitäisi pitää siistinä.

Kun kerättyä metallia noudetaan, sieltä ei lähde mukaan keräykseen kuulumaton tavara, vaan se jää keräyksen järjestäjän ongelmaksi. Metallin lajittelu noutovaiheessa on työlästä hommaa ja Kantokorpi pelkää, että jos tilanne ei muutu, vaarantuu koko toiminta.

Kantokorpi vetoaakin nyt, että tämä kaikkia hyödyttävä palvelu voisi jatkua tulevaisuudessakin. Sen voimme varmistaa jättämällä keräykseen vain sinne kuuluvaa metallia.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version