3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Jyskeen monipuolinen yleisurheilukisa starttaa polkujuoksukisalla Valkealammen maastoissa!

Lehtimen Jyskeen alkava kesä tarjoaa monenlaista mahdollisuutta liikkumiseen.

Tapahtumista ensimmäisenä on luvassa polkujuoksukisa lauantaina 8.6. Valkealammella. Mukaan voi tulla niin kilpailemaan, kuntoilemaan kuin kannustamaankin Valkealammen kauniiseen maastoon.

MAINOS

Polkujuoksu järjestetään nyt toista kertaa. Ensimmäisen kerran se käytiin elokuussa 2021 noin 40 juoksijan voimin, vaikka elettiinkin hankalia koronavuosia.

Yleisurheilujaoston puheenjohtaja Hanna Kaarento toivoo, että nyt kisa miteltäisiin vieläkin isommalla porukalla, sillä Valkealammen polut ja vaihtelevat maastot soveltuvat erinomaisesti polkujuoksutapahtumaan.

Mukana kisassa on kilpa-, kunto- ja perhesarjat. Polkujuoksureitiltä löytyy vaihtelevia harju- ja lampimaisemia. Reitti on osan matkaa melko tasaista, mutta myös vaativia nousuja ja laskuja on luvassa.

Kilpa- ja kuntosarjojen voittajille on luvassa pokaalipalkinnot ja muiden osallistujien kesken arvontapalkinto. Kisa starttaa kello 12 ja matkat ovat 6,2 tai 12,4 kilometriä sarjasta riippuen.

Yleisurheilua Rannan kentällä

Yleisurheilu jatkuu Suomenselän kisoilla tiistaina 18.6. Rannan kentällä. Sarjoja on tarjolla yhdenksänvuotiasta naisiin ja miehiin. Naisten ja miesten sarjoissa on perinteisesti kovatasoiset keihäskisat, samoin M17 sarjassa.

Ensimmäisissä Ränkikisoissa viime kesänä kirjattiin huikeat 140 urheilusuoritusta noin 60 kilpailijan voimin. Tunnelma oli korkealla ja kylien välisestä paremmuudesta kisattiin puolitosissaan.

T15 sarjassa mitellään 100 metrillä, korkeudessa ja kuulassa, P13 sarjat ovat 100 metriä. pituus ja keihäs, T13 sarjassa 100 metriä, korkeus ja kuula, P11 sarjassa 100 metriä, kuula ja keihäs, T11 sarjassa 100 metriä ja kuula sekä P9 ja T9 sarjoissa 60 metriä ja pituus.

Kesän ehkä odotetuin tapahtuma Rannan kentällä on kuitenkin nyt toista kertaa järjestettävät Ränkikisat, jotka pidetään Ränkiviikon maanantaina 8.7. kello 18 alkaen.

Kisoihin saavat osallistua kaikki aikuiset ja lapset. Kyseessä on ennen muuta liikunnan harrastajien kisat ja viime kesänä oli aivan mahtavaa, koska leikkimieliseen tapahtumana löytyi yhtä paljon aikuisia osallistujia, kuin lapsiakin!

Jyskeen puheenjohtaja Tuula Kurunmäki kertoo, että jokainen kisaaja kertoo ilmoittautuessaan mitä kylää hän tapahtumassa edustaa. Näin päästään käymään Lehtimäen kylien välinen kilpailu ja parhaalle kylälle on luvassa palkinto. Jokainen suoritus kerää pisteitä kylälle.

Ilmoittautuminen paikan päällä 17.30 mennessä tai etukäteen sähköpostiin jyske.yu@gmail.com. Paikan päällä on myös kioski ja makkaran myyntiä. Mahdollisesti paikalle saadaan myös Jyskeen tuotemyyntiä.

Ensimmäisissä Ränkikisoissa viime kesänä kirjattiin huikeat 140 urheilusuoritusta noin 60 kilpailijan voimin. Tunnelma oli korkealla ja kylien välisestä paremmuudesta kisattiin puolitosissaan.

Lajeina aikuisille on pituus, keihäs ja 300 metriä ja lapsille 60 metriä, pallonheitto ja pituus.

Kisoihin kannattaa lähteä mukaan vähintään kannustusjoukkoihin, sillä tästä ei urheilujuhlan tunnelma enää parane!

Yleisurheilukoulua myös pikkuisille

Jyskeen suosittu lasten yleisurheilukoulu starttaa keskiviikkona 5.6. Ohjaajina ovat Saga ja Silja Kurunmäki. Yu-koulu on tarkoitettu 5-13-vuotiaille.

Tänä vuonna mukana on myös Miniurheilukoulu 0-4-vuotiaille. Miniurheilukoulussa lapset saavat urheilla ja kokeilla temppurataa vanhempiensa kanssa. Idea Miniurheilukouluun lähti siitä, että Jyskeessä on sitouduttu tarjoamaan harrastusta eri ikätasot huomioiden ja aikaisemminalle 5-vuotiaille ei juurikaan ole ollut omaa ohjelmaa.

Molemmat urheilukoulut ilmaisia osallistujille. Yleisurheilukouluja järjestetään kuutena keskiviikkona ja jos ei pääse jollekin kerralle mukaan, niin ei haittaa, aina voi tulla toisella kertaa!

Yleisurheilukoululaisille pidetään kisat Ränkikisojen yhteydessä 8.7. Pienemmille ei omia kisoja, mutta sen sijaan Hippo-kisat ovat tulossa jälleen elokuussa.

Futista ja kuntolenkkejä

Viime kesänä Jyskeellä oli suosittu jalkapallokoulu ja se saa jatkoa myös tänä kesänä. Jalkapallokoulu starttaa jo toukokuussa, tarkempi päivämäärä tulee näkyviin Jyskeen Facebook-sivuille, josta kannattaa seurata kaikkia muitakin Jyskeen tapahtumia ajantasaisesti.

Aikuisten kuntofutis saavutti viime kesänä suuren suosion ja todennäköisesti sitä lajia on siis käynnistymässä myös tälle kesää.

Jyskeen aikuisten ja perheiden kuntolenkit Valkealammen maastossa alkavat perjantaisin 9.8. kello 18 ja ne jatkuvat viikoittain. Olli Raivio opastaa reittejä ja kertoo tietoa Valkealammen maastosta. Mukaan sauvat, saappaat tai maastokengät ja juomapullo.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät