3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Vanhat automobiilit starttaavat jälleen Vappuajelulle!

Perinteinen automobiilien Vappuajo starttaa jälleen vapunpäivän aamuna kello kymmenen Lehtimäen apteekin edustalta. Vappuajelu kerää mukaan kymmenittäin vanhoja mobiili- ja erikoisautoja lähiseuduilta. Myös vanhoilla moottoripyörillä voi liittyä mukaan yhteiselle ajelulle!

Vappuajelun järjestävät alueen mobilistit ja heistä Hannes Lanamäki Lehtimäeltä kertoo, että tänä vuonna ajellaan eri reittiä, kuin viime keväänä.

MAINOS

Mobiiliautot alkavat kokoontua Lehtimäelle puoli kymmenen seutuvilla ja yhdessä letkassa lähdetään siitä ajelemaan Lehtimäen Kirkonkylän, Suninsalmen ja Kukonkylän kautta Soiniin.

Ensimmäinen pysähdys on Soinissa EJ-Tarhoilla noin puoli yhdeltätoista. Lanamäki kertoo, että tässä vaiheessa mukaan ajelulle liittyy varmasti vielä lisää autoja.

EJ-Tarhoilla mobilisteille on tarjolla yritysesittely ja kahvit. Paikan päällä vierähtänee tunnin verran, jonka jälkeen kulkupelien keulat suunnataan Vahangan kautta Karstulaan Wanhoihin  Wehkeisiin.

Täällä on tarjolla omakustanteinen lounas ja museokierros pientä korvausta vastaan.

Aikaa Wanhoissa Wehkeissä kuluu varmasti likemmäs 1,5 tuntia ja tämän jälkeen osa porukasta alkaa jo suunnata kotia kohti, mutta pääjoukko jatkanee edelleen Kyyjärven Palettiin jäätelölle.

Paletissa ollaan joskus puolenpäivän jälkeen, Lanamäen arvion mukaan yhden molemmin puolin.

Kyyjärveltä takaisin Lehtimäelle ajellaan joko Möksyntien tai Alajärven kautta, kukin valintansa mukaan.

Viime keväänä kymmenittäin autoja

Viime kevään Vappuajelulla oli todella paljon automobiileja – ei aivan sataa, mutta pitkästi yli 50. Ajelulle ovat tervetulleita kaikki mobilistit läheltä ja kaukaa, sillä vappuajeluita ei ihan lähiseuduilla muualla järjestetä. Ennakkoon ilmoittautumista ei tarvita eikä mitään maksuja kerätä.

Lanamäki kertoo, että Vaasassa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa on perinteikkäät isot vappuajelut, mutta sisämaahan tultaessa niitä ei muita maakunnassa ole. Keski-Suomen puolella Jyväskylässä lienee lähin sillä suunnalla.

Tästä syystä tämä Vappuajelu kerääkin teiden varsille joka kevät paljon vilkuttelijoita, onhan vanhojen autojen kulkue varsin majesteettista nähtävää.

Vanhoja autoja on mahdollista nähdä kesäaikaan myös Alajärven ABC:llä aina joka kuukauden ensimmäisenä perjantai-iltana. Sinne vapaamuotoisiin kokoontumisiin toukokuulta syyskuulle on kokoontunut aina useita kymmeniä mobilisteja.

Tuula Jokiahosinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät