3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Lappajärven Osuuspankki vahvana uudelle vuosisadalle

POP Pankki Lappajärven toimitusjohtaja Antti Haapoja ja pankinjohtaja Minna Myllymäki kertovat, että kuluva vuosi on pankin 100-vuotisjuhlavuosi. Sitä juhlistetaan monin eri tavoin kuluvan vuoden aikana, huomioiden eritoten pankin jäsenasiakkaat.

– Asiakkaamme mahdollistavat pankin toiminnan ja haluamme näin tunnustaa heidän arvonsa ja juhlia juhlavuotta yhdessä heidän kanssaan.

MAINOS

Lappajärvelle perustettiin osuuskassa 1924 ja se aloitti toimintansa vielä samana vuonna. 1970-luvun alkupuolella osuuskassasta tuli Osuuspankki ja POP-pankkiryhmään liityttiin 1997.

Tänä päivänä POP Pankki Lappajärvellä on yksi konttori ja 11 työntekijää, joista yksi on vanhempainvapaalla.

Viime vuosi oli pankin tuloksen kannalta vahva. Liikevoitto oli 1,467 miljoonaa euroa ja kulu-tuottosuhde 50,5 prosenttia. Asuntoluottokanta kasvoi 1,3 prosenttia, vaikka asuntomarkkinat ovat olleet vaisut koko Suomessa viime vuoden. Pankin vakavaraisuus vuoden lopussa oli 24,86 prosenttia.

Pankilla asiakkaita on koko Suomen alueella.  Asiakkaita oli vuoden 2023 lopussa noin 5200. – Jo asiakasmäärä kertoo sen, että Lappajärven ulkopuolella asuu merkittävä osa asiakkaista, toteaa toimitusjohtaja Antti Haapoja. Moni pois muuttanut jää pankin asiakkaaksi ja ottaa esimerkiksi asuntolainan Lappajärveltä, vaikka oma koti hankittaisiin Helsingistä tai Rovaniemeltä. Tämä kertoo siitä, että pankki on pystynyt luomaan asiakkaaseen vahvan asiakassuhteen.

POP Pankki Lappajärvi haluaakin olla asiakkailleen pysyvä kumppani ja heitä palvellaan konttorissa, mutta enenevässä määrin myös verkossa verkkohetkissä. Asiakaskohtaamisten määrä verkossa on nykyisillään noin puolet tapaamisista.

Verkkohetket helpottavat asiointia pankissa myös silloin, jos koti on kaukana Lappajärveltä.

Laadukas palvelu onkin pankille sydämen asia ja tätä kuvastaa se, että pankin ja asiakkaan välisissä taloushetkissä on lupa unelmoida. – Asiakas kohdataan kokonaisvaltaisesti ja pohditaan yhdessä, miten hänen unelmansa olisi mahdollista saavuttaa, Myllymäki kuvailee. Lappajärven POP Pankin etuihin kuuluu se, että päätökset tehdään paikallisesti, mikä nopeuttaa asiointia huomattavasti.

Nuoret tulevaisuuden sijoittajina

Pankin sijoitusneuvonnassa on huomioitu positiivisesti erityisesti nuorten kasvava kiinnostus säästämiseen ja sijoittamiseen. Pankki tekee paljon yhteistyötä koulujen kanssa ja kouluissa käydään puhumassa niin pankkiasioiden hoitamisesta kuin pikavippien maailmastakin.

Vaikka moni haluaakin nykyisin asioida pankissa verkon kautta, onnistuu asiointi myös paikan päällä. Kassapalvelut toimivat edelleen joka päivä kello 9.30-12. Kesälomakauden alkaessa pankin kassapalvelut ovat avoinna 1.6. alkaen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9.30-12.

Satsauksia tulevaan

Pankin asema on tällä hetkellä vakaa, mutta laakereilleen ei olla jääty lepäämään. Antti Haapoja kertoo, että pankissa investoidaan jatkuvasti henkilökunnan osaamiseen erityisesti ryhmän sisäisten koulutuksien avulla. Lisäksi pankki suhtautuu hyvin myönteisesti henkilökunnan halukkuuteen hankkia myös muuta lisäkoulutusta.

– Tilanteemme on vakaa ja hyvä, joten meillä on kova luottamus tulevaisuuteen. Toiminta kehittyy jatkuvasti, Haapoja toteaa.

Paitsi koulutukseen on jatkuvasti satsattava myös fyysisiin toimintaedellytyksiin. Tällä hetkellä koko pankkiryhmällä on meneillään järjestelmäuudistus.

Kahvittelua ja konsertteja

Juhlavuoden ensimmäinen tapahtuma pankilla on keväinen Koivunlehtikahvitus, joka järjestetään 24.5. Tuolloin kaikki kahvilla kävijät saavat kakkukahvien lisäksi myös muistamisen juhlavuoden kunniaksi.

Jäsenasiakkaille on luvassa heinäkuussa yksityinen konsertti. Joulukuussa järjestetään kaikille avoin joulukonsertti, jossa esiintyy Tarja Lunnas.

Pankin asiakkaille on monenlaisia etuja tarjolla. Pankilla on esimerkiksi Saariselällä loma-asunto ja jäsenasiakkaille tätä vuokrataan jäsenasiakashintaan. Juhlavuoden aikana on tarjolla myös monia etuja ja alennuksia niin nykyisille kuin uusillekin jäsenille.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät