3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Lähes sadan tonnin potti alueellemme Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahastolta

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston palkinto, 15000 euroa, myönnettiin toimittaja Jarmo “Latvis” Latva-Äijölle, Botnia Beatin isälle, populaarimusiikkiperinteen kerääjälle.

Kärkihankeapuraha, 70000 euroa myönnettiin dosentti Saijaleena Rantasen ja työryhmän hankkeeseen Haavemaa – soivaa siirtolaisuutta 1800-luvulta nykypäivään.

MAINOS

Rahasto sai hakuaikana 478 hakemusta, joiden yhteenlaskettu hakusumma oli hieman vajaat yhdeksän miljoonaa euroa. Apurahoja myönnettiin 93. Myönnetyistä apurahoista taiteen osuus on noin 65 prosenttia ja tieteen 35 prosenttia.

Myönnettyjen apurahojen keskikoko on reilut 14000 euroa.

Vuoden 2024 jaossa kiinnitettiin erityisesti huomiota ammattilaisena työskentelyyn tieteessä ja taiteessa.

Lisäksi hoitokunta painotti päätöksissä lasten ja nuorten kulttuuria sekä yhteisöllisyyttä ja saavutettavuutta edistäviä hakemuksia.

Taiteissa kokovuotisia työskentelyapurahoja myönnettiin eniten visuaalisissa taiteissa, yhteensä kahdeksan. Tieteessä kokovuotisia tai pidempiä apurahoja myönnettiin kymmenen.

Apurahat alueellemme

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston apurahoja alueellemme saatiin seuraavasti.

Psykologian maisteri Elena Finnilä, Alajärvi, aivojen muokkautuvuutta käsittelevään väitöskirjatyöhön, Viljo Syreniuksen rahastosta 30000 euroa, taidemaalari Elina Försti, Alajärvi, taiteelliseen työskentelyyn, kaksivuotisen apurahan toisen vuoden apurahana, yleisrahastosta (5.000) ja Iivari ja Jenny Honkolan rahastosta (25000) 30000 euroa, kasvatustieteiden tohtori Kati Keski-Mäenpää, Soini, Suomen, Japanin ja Etiopian opettajankoulutusta käsittelevään väitöksen jälkeiseen tutkimukseen, Viljo Syreniuksen rahastosta 4000 euroa, kasvatusteiden maisteri Minna Latvala, Alajärvi, Aaltoliikkeessä -tanssiesityskokonaisuuden toteuttamiseen Alajärvellä, Oiva Kuusiston rahastosta 3000 euroa, kasvatustieteiden maisteri Virpi Salo, Soini, yhteisöllistä oppimista ja tunteita hoitotyön opiskelijoiden simulaatio-opetuksessa käsittelevään väitöskirjatyöhön, Karl-Johan Lallin rahastosta 7500 euroa, taiteilija Maryna Semekova, Alajärvi, kodin käsitettä ja pakkomuuttoa käsittelevään taiteelliseen työskentelyyn, yleisrahastosta 15000 euroa sekä Suomenselän Kesä ry, Soini, Soinillinen -musiikki- ja gastronomiafestivaalin järjestämiseen, Oiva Kuusiston rahastosta 10000 euroa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät