Villa Koivulan uutuuttaan hohtavat tilat täyttyvät pian asukkaista

Yksikön johtajana toimii Alajärveltä Kaartuselta kotoisin oleva, nykyisin Lapualla asuva Tiina Tervonen. Tiina kertoo, että ensimmäiset asukkaat muuttavat taloon Mäntytuulesta ja heidän huoneensa tulevat sijaitsemaan lähellä toisiaan.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvelle valmistunut ikäihmisten hoivakoti Villa Koivula avasi ovensa yleisölle viime viikolla. Kiinnostunutta väkeä virtasi paikalle tasaiseen tahtiin. Lukuisia kertoja uutuuttaan hohtavissa tiloissa todettiinkin, että uusi on aina uusi ja positiivista tuntemusta herätti tulevien asukkaiden huoneiden varsin isot koot.

Yksikön johtajana toimii Alajärveltä Kaartuselta kotoisin oleva, nykyisin Lapualla asuva Tiina Tervonen. Hänkertoo, että alakerrassa sijaitsevien ympärivuorokautisen hoivan huoneiden koko on 25 neliötä, kun taas yläkerran yhteisöllisessä asumisessa huoneiden koko on peräti 31 neliötä.

MAINOS
Villa Koivulan lasitetulla terassilla ja toisen kerroksen parvekkeella on mukava istua katselemassa maisemaa huonommallakin säällä.

Ympärivuorokautisen hoivan huoneissa on talon puolesta vuoteet, yöpöytä ja kiinteät kaapit, mutta niihin mahtuu mainiosti myös asukkaiden kotoaan tuomia kalusteita. – Yläkerran yhteisöllisen asumisen huoneisiin saa tuoda vaikka oman sängynkin, silloin otamme pois niissä nyt olevan vuoteen.

– Jos yhteisölliseen asumiseen muuttaa vaikkapa pariskunta, niin parivuodekin sopii huoneisiin hyvin.

Yhteisöllisen asumisen huoneissa asukkailla on myös omat keittiöt. Kaikissa huoneissa niin ala- kuin yläkerrassakin on korkeat lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, jotka saa myös auki. Turvallisuuden vuoksi niiden takana on kauniit, sisustukseen sopivat kaiteet. Huoneet ovatkin hyvin valoisia.

Ensimmäiset asukkaat muuttavat Villa Koivulaan kuun vaihteessa. Ensin taloon muuttaa Mäntytuulen 12 asukasta. Heidän huoneensa löytyvät alakerrasta läheltä toisiaan.

Mukavia yhteisiä oleskelutiloja löytyy talosta useita.

Taloa täytetään maltillista vauhtia, sillä aluksi halutaan, että myös oma väki ehti kotiutua taloon. Aluksi henkilökuntaa on kymmenen vakinaista ja keikkatyöntekijät ja henkilökuntaa lisätään aina ensin, vasta sen jälkeen tulee uusia asukkaita.

Kaksikerroksisessa hoivakodissa on asukaspaikkoja yhteensä 46. Alakerran ympärivuorokautisessa palveluasumisessa on huoneet kaikkiaan 24 asukkaalle ja yläkerrassa 22 parempikuntoiselle, yhteisöllisen asumisen asukkaalle. Henkilökunnan mitoitus alakerrassa tulee olemaan lain vaatimukset täyttävä 0.65 ja yläkerran asukkaiden palvelutarpeen mukaan.

Yhteisöllisen asumisen huoneissa on hyvin varustellut keittiöt.

– Käytännössä sitten kun talo on täynnä, aamuvuoroissa on 5-6 hoitajaa ja iltavuorossa 4-5, lisäksi yksi yöhoitaja, Tervonen kertoo.

Paljon yhteisiä tiloja

Asuinhuoneiden lisäksi kodista löytyy molemmista kerroksista yhteiset ruoka- ja oleskelutilat, saunaosastot sekä henkilökunnan tiloja.

Alakerroksesta löytyy myös katettu ja toisesta kerroksesta vastaava terassi, joissa on mukava istuskella huonommallakin säällä.

Hoivakotiin kuuluu kaksi piha-aluetta, joista löytyy erilaisia oleskelualueita, pergoloita, marjapensaita ja viherkasveja.

Hoivakodin värimaailma on varsin neutraali ja käytäviä elävöittävät valokuvasuurennoksista tehdyt luontoaiheiset taulut.

Tuula Jokiaho

Villa Koivula sulautuu maisemaan hyvin. Sen piha-alueet ovat turvalliset ja viihtyisät.
MAINOS
Edellinen artikkeliJos kiinteistön rajan sijainti mietityttää, luota rajapyykkiin
Seuraava artikkeliYritykset junioreiden asialla Vimpelissä