Toukosiunaus Soinissa

Topias Koivisto (vas.), Seppo Saarinen ja pastori Hannu Lehtonen toukosiunauksessa Soinin kirkon lähiympäristössä. Kuva: Jorma Turpela.
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinissa noudatettiin pitkään jatkunutta kylvöjen siunaamisen perinnettä. Kauniissa kesäillassa tehtyä toukosiunausta oli saapunut seuraamaan nelisenkymmentä henkeä.

Kylvöjen siunaamisen suoritti pastori Hannu Lehtinen, joka luki kylvämisestä kertovan psalmin 126. Matteuksen evankeliumissa kehotetaan katsomaan taivaan lintuja, jotka eivät murehdi sitä, mistä ne ruokansa saavat vaan Taivaan isä ruokkii ne.

MAINOS

– Linnut voivat olla meidän opettajiamme siinä, mitä on luottaa Jumalaan.

Myös Matteuksen evankeliumista löytyvä kylväjä-vertaus oli esillä Soinissa. Pienet siemenet kylvetään ja tapahtuu kasvun ihme. Ihminen kylvää siemenet, mutta ei voi antaa kasvua – joka on kirjaimellisesti korkeimmassa kädessä. Toukosiunaukseen kuuluvat myös Isä meidän -rukous ja Herran siunaus.

Kirkon lähiympäristössä järjestetyn keväisen tapahtuman aluksi laulettiin Soi kunniaksi Luojan. Tilaisuus päättyi ajankohtaan hyvin sopivaan Suvivirteen, jonka jälkeen kokoonnuttiin vielä ruokailemaan ja kahvittelemaan. Toukosiunauksen järjestelyistä vastasivat Soinin seurakunta ja Eläkeliiton Soinin yhdistys.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliKahvila Helmi toi erikoiskahvit Alajärvelle!
Seuraava artikkeliPalveluverkkoesitys palaa valmisteluun, hyvinvointialueen yhteinen viikonloppujen kiirevastaanotto käyttöön vaiheittain