Rankkasade aiheutti vahinkoja Seinäjoen keskussairaalassa

Mainos[adrotate banner="3"]

Poikkeuksellisen voimakas rankkasade koetteli Seinäjokea lauantaina 1.6. illalla ja aiheutti vahinkoja myös Seinäjoen keskussairaalan kiinteistössä.

Suuri vesimäärä lyhyessä ajassa aiheutti huleveden korkeuden nousun hulevesirunkolinjoissa, minkä vuoksi sadevettä nousi kiinteistön sisäisten tarkastuskaivojen kautta lattiapinnoille.

MAINOS

Myös rakennuksen ulkopuolella, maanpinnan alapuolella sijaitsevista sadevesikaivoista nousi vettä ylös ja sitä kulkeutui rakennuksen sisään maanpinnan alapuolella sijaitsevien porrashuoneiden ja sisäänkäyntien kautta.

Suurimmat vahingot kohdistuivat sairaalan 00-kerrokseen, kiinteistön H- ja A-osiin sekä Y-talon 0-käytävälle. Kyseisissä tiloissa sijaitsee pääasiassa huoltotiloja ja pukuhuoneita. Sellaisiin tiloihin, joissa hoidetaan potilaita, ei aiheutunut vahinkoja eikä sairaalan normaalille toiminnalle aiheutunut häiriötä.

Pienempiä vuotoja on havaittu myös muissa rakennusosissa.

– Tekniikan päivystäjä sai tiedon rankkasateesta ja tuli tarkistamaan tilannetta sairaalalle. Huomattuaan veden nousun käytäville, päivystäjä hälytti lisäapua pelastuslaitokselta sekä sairaalan omasta huoltohenkilöstöstä, kiinteistöpäällikkö Teuvo Ristilä kertaa lauantai-illan tapahtumia.

– Veden poistotöitä tehtiin iltakuudesta puolilleöin. Lisäksi vartijat kiersivät kartoittamassa vahinkojen laajuutta.

Sunnuntaina puolilta päivin sairaalahuolto on siivousten osalta jo pitkällä.

Rankkasateen mukana on kulkeutunut maanpinnan alapuolisiin sadevesikaivoihin roskaa. Imuauto on tilattu tyhjentämään sadevesikaivot.

Muita tarvittavia toimenpiteitä on vielä tässä vaiheessa hankala arvioida tarkasti. Tilannetta selvitetään ensi viikon aikana.

– Tulemme tekemään uuden riskiarvioinnin siitä, millaisia seurauksia kyseenomaisiin tiloihin ja muihin sadeherkkiin tiloihin voi tulla, mikäli tällaisia ja vieläkin voimakkaampia sateita tulee vastaisuudessa, hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen toteaa.

MAINOS
Edellinen artikkeliIkivihreitä iskelmämusiikin helmiä ja sota-ajan iskelmämusiikkia Taiteen Päämajassa!
Seuraava artikkeliAlvar Aalto viikko pursuaa monipuolisia tapahtumia – kovat kävijätavoitteet saavutetaan yhteistyöllä