Alajärven biotalousterminaalille rahoitusta 

Maakunnan yhteistyöryhmä näytti tänään kokouksessaan vihreää valoa Alajärven biotalousterminaalin rahoittamiselle.
Mainos[adrotate banner="3"]

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) käsittelee suurimmat Etelä-Pohjanmaalle suunnitteilla olevat EU:n alue- ja rakennepolitiikan hankkeet. Yhteistyöryhmä näytti tänään kokouksessaan vihreää valoa Alajärven biotalousterminaalin rahoittamiselle.

Bioterminaalialuetta on tarkoitus käyttää pääasiassa puupohjaisten energiajakeiden jatkojalostukseen, varastointiin ja lajitteluun, ja sen avulla haetaan uutta kasvua alueen metsäenergia-alalle.  

MAINOS

Hankkeen toteuttaa Alajärven kaupunki, jonka alueella on paljon metsätalouden yritystoimintaa. Alajärvi lähialueineen on lisäksi ollut yksi maakunnan suurimmista turvetuotantoalueista, ja terminaalin tavoitteena onkin luoda mahdollisuuksia uudelle yritystoiminnalle sekä auttaa turvealan toimijoiden uudelleentyöllistymistä.

Hankkeen aikana kartoitetaan halukkaita yrityksiä terminaalialueen käyttäjiksi ja suunnitellaan sekä toteutetaan terminaalialueen rakentaminen. Terminaali on määrä saada käyttöön viimeistään vuoden 2026 aikana. Terminaalin keskeinen sijainti vähentää metsäenergiaan liittyviä kuljetusmatkoja, mikä vähentää päästöjä.

Biotalousterminaalille on haettu rahoitusta Etelä-Pohjanmaan liiton JTF-hausta reilut 780 000 euroa. Hankkeen omarahoitusosuus on lähes 335 000 euroa, eli kokonaisuudessaan kyse on yli miljoonan euron hankkeesta. Hanke etenee seuraavaksi Etelä-Pohjanmaan liiton päätösvalmisteluun.

EU:n JTF-rahaston tarkoituksena on tukea alueita ja toimialoja, joihin hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtyminen eniten vaikuttaa. Suomessa rahastolla kompensoidaan turpeen energiakäytön puolittamisesta koituvia haittavaikutuksia. 

MAINOS
Edellinen artikkeliÄänestysinto jäi laimeaksi alueellamme
Seuraava artikkeliUsko metsäalaan on palannut kannattavuuden vahvan kasvun myötä