Alajärven 4H-yhdistyksen kesäleirit täyttyivät lapsista

Alajärven 4H-yhdistyksen kesäleireillä ei leikkikavereista ollut pulaa, sillä kaikki kesäkuiset lastenleirit olivat täynnä. Leireillä leikittiin ulkona ja välillä askarreltiin sisätiloissa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven 4H-yhdistys järjesti kesäkuun aikana kesäleirejä lapsille Alajärvellä ja Lehtimäellä ja oli mukana Soinissa leirijärjestelyissä yhdessä seurakunnan ja kunnan kanssa.

Yhteistä kaikille leireille oli se, että niille on edelleen aivan selkeää tilausta, sillä esimerkiksi Alajärvellä järjestetyt leirit täyttyivät viimeistä paikkaa myöten.

MAINOS

4H-toiminnanjohtaja Mari Kaunisto kertoo, että viisipäiväisiä leirejä Alajärvellä järjestettiin kaksi ja Lehtimäellä yksi, samoin kolmiopäiväisiä leirejä oli Alajärvellä kaksi ja Lehtimäellä yksi. Soinissa leirejä on kolme, yksi yksipäiväinen pienille ja kaksi kahden yön leiriä isommille lapsille.

Leirien ajankohta on kesäkuu, koska silloin useimmat lasten vanhemmat eivät vielä ole kesälomalle ja lapsille on tärkeää saada mielekästä toimintaa työpäivien ajaksi.

Järjestelyjä tänä kesänä hankaloitti AVI:lta tulevan rahoituksen väheneminen, mutta Alajärvellä apuun riensi Japo, jonka myöntämän avustuksen turvin kesän leirejä saatiin silti järjestettyä enemmän kuin pelkän AVI:n tuen turvin.

Kullekin leirille otettiin enintään 15 lasta ja vaikka leirien ohjelmaa olikin vähän teemoitettu, niin kaikki olivat sisällöltään hyvin monipuolisia ja sopivat niin tytöille kuin pojillekin. Mukavaa on ollut se, että myös paikkakunnalle muista maista muuttaneiden perheiden lapset ovat löytäneet 4H:n ja leireillä kaikuikin lasten iloisia ääniä useammallakin kielellä!

Kaunisto kiittää sitä, miten taitavia ja oma-aloitteisianuoria on jälleen löytynyt leiriohjaajiksi. Alajärvellä pääleiriohjaajana oli jo kolmatta kesää Isabella Mattson ja kaikkiaan leireille palkattiin 10-15 nuorta ohjaajaa.

Ohjaajista kaksi Alajärvellä ja yksi Soinissa sai palkkansa Osuuspankin kesäduunikampanjan kautta.

Heinäkuun ajan 4H:n perinteinen toiminta on tauolla, mutta Villa Väinölän Kulttuurikahvila Kropsun yhteydessä tullaan järjestämään perinneleikkipäiviä, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua!

Tuula JokiahoMAINOS
Edellinen artikkeliAnkkurit ja Veto kohtasivat Kitrolla
Seuraava artikkeliRänkikoira 2024 titteli on taas jaossa Lehtimäellä!