Pesistä ja paljon muuta festareilla

Saarikentän viime kesän letkein pesismittelö käytiin Ojanperän Vastuksen ja Kivimäen Kirin välillä. Tähdistöottelussa nähtiin muiden muassa Stanley Cup -voittaja Ville Nieminen, joka vahti Kirin kakkospesää ja kävi aktiivista keskustelua katsomon kanssa. Tämänvuotinen tähdistöottelu pelataan tiistaina 9.7.
Mainos[adrotate banner="3"]

Kolmatta kertaa järjestettävät Vimpelin Pesisfestivaalit tarjoavat kymmenen päivän aikana, 5.-14.7., kansallispeliä monelta kantilta ja paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Tämän vuoden uutuuksiin kuuluvat muiden muassa Saarikenttä Festivaali, Lakis Areenalla järjestettävät Kalastus- ja vapaa-ajan messut, Lappajärvellä pelattavat Ykköspesiksen Itä–Länsi-ottelut ja yli 13-vuotiaille tarkoitetut lanit yhteiskoulun peilisalissa.

Pesisfestivaalikoordinaattori Santeri Syynimaa kertoo, että ensimmäinen festivaalipalaveri pidettiin jo viime vuoden puolella alkutalvesta. Osa tämänvuotisista tapahtumista oli sovittu jo heti tuoreeltaan edellisten festivaalien jälkeen.

MAINOS

– Pesisfestivaalit on hyvin tapahtumarikas ja täyteläinen kymmenpäiväinen tapahtuma. Tapahtumia on laidasta laitaan ja ohjelmaa kaikenikäisille. Festivaaleilla on joka päivä jotakin pesäpalloiluun liittyvää tapahtumaa. Jos ei ole pesäpallosta kiinnostunut, ohjelma houkuttelee käymään myös muissa kuin pesäpalloon liittyvissä tapahtumissa.

Yhteislaulua ja kirppisrallia

Santeri Syynimaa on tyytyväinen siihen, miten paikalliset ovat ottaneet Vimpelin Pesisfestivaalit omakseen. – Koko kylältä on iso ponnistus, että festivaalit saadaan järjestettyä.

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran sunnuntaina 7.7. järjestämien Kalastus- ja vapaa-ajan messujen vetonaulaksi saapuu eräohjelmistaan tuttu Mikko ”Peltsi” Peltola. Esimerkiksi Vimpelin Yrittäjät ry., Vimpelin 4H-yhdistys, Mannerheimin Lastensuojelunliiton Vimpelin paikallisyhdistys ja Eläkeliiton Vimpelin yhdistys ovat mukana järjestämässä tapahtumia. Japo puolestaan mahdollistaa nettiyhteyden laneja varten.

– Laneihin ilmoittautuneita tuli heti ilmoittautumisen avauduttua. Tapahtumaan otetaan 50 osallistujaa.

Viimevuotiseen tapaan Vimpelissä mitellään pesäpallon Harmaakarhujen ja porrasjuoksun SM-mitaleista sekä pelataan 3×3-koriksen turnaus. Pesäpallon tähdistöottelu on vuorossa tiistaina 9.7.

Laulun maailmaan pääsee tiistaina 9.7. kello 12 Kuntalaisten olohuoneella. Seuraavana päivänä voi suunnata samaan paikkaan kello 16, jolloin Jari Puhakka laulattaa ja kello 17 alkaa karaoke.

Viime vuonna jymymenestykseksi osoittautunut Pesisvisa mitellään perjantaina 12.7. kello 21 Pub Völjyssä. Festarikirppisrallin vuoro on lauantaina 13.7. kello 10–16.

Pesiskirkko kutsuu väkeä Saarikentälle sunnuntaina 14.7. kello 12. Vedon 90-vuotisjuhlaseminaari järjestetään yhteiskoulun auditoriossa samana päivänä kello 13. Kalle Lassilan juontamassa seminaarissa oman puheenvuoronsa esittävät Esko Aho, Risto Käkelä, Sami-Petteri Kivimäki ja Vesa Vihriälä. Pesisfestivaalit huipentuvat Vedon ja Sotkamon Jymyn väliseen Superpesis-otteluun.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliSesonkikasviksista monta hyötyä
Seuraava artikkeliMONET – oikopolku näyttely Villa Väinölässä