-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Hongisto kiittelee tuoretta ministeriä soidensuojelun täydennysohjelman aikalisästä

Kansanedustaja Reijo Hongisto (PS) on erittäin tyytyväinen ministeri Grahn-Laasosen päätöksestä keskeyttää soidensuojelun täydennysohjelman toimeenpano. Jo yli miljoona hehtaaria suota on suojeltu ja vielä pitäisi ainakin 100 000 hehtaaria saada suojelun piiriin.

Nykyisessä talous- ja työllisyystilanteessa tätä on Hongiston mukaan erittäin vaikeaa käsittää. Jo nyt talouskäytöstä poistettujen metsien ja soiden hintalappu on noin 45 miljoonaa euroa ja hinta lisääntyy suojeluun otettavien hehtaarien mukaan.

MAINOS

– Minulla ja monella muulla on karvaita kokemuksia edellisistä NATURA 2000 alueiden muodostamisista. Meille metsästäjille uskoteltiin ja luvattiin että NATURA ei vaaranna harrastustamme, vaan toisin kävi. Moni pelkää että sama meno toistuu näillä uusilla suojelualueilla, Hongisto sanoo.

– Maanomistajat voivat halutessaan jo nyt suojella metsiään ja soitaan. Jos vaan kukkaro kestää ja haluja suojeluun on. Erillisten suojeluohjelmien myötä mukaan tulee pakkolunastuksen mahdollisuus, jolloin soita otetaan suojeluun vastoin maanomistajan tahtoa. Tätä en voi hyväksyä.

– Jos suojeluohjelman valmistelua kaikesta huolimatta jatketaan, on ohjelmasta poistettava pakkolunastuksen mahdollistava pykälä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät