-0.3 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Talvirenkaat fiksusti alle oman tarpeen ja sään mukaan

Osassa Suomea talvirenkaat ovat olleet jo tarpeen ja syyssään kylmetessä talvirengaskelit voivat yllättää pian myös etelässä. Trafi haluaakin muistuttaa autoilijoita ajokelien vaihtelevuudesta ja siitä, että talvirenkaiden vaihto kannattaa suunnitella oman ajotarpeen ja sään mukaan. Renkaiden vaihdossa ei kannata hätäillä, jos ei ole pakko.
– Renkaanvaihtoa suunniteltaessa kannattaa huomioida vallitsevat olosuhteet ja sääennusteet. Renkaanvaihtoa ei pidä koskaan katsoa kalenterista, vaan on fiksua toimia kelin mukaan, sanoo Trafin Jussi Pohjonen.
– Kannattaa myös huomioida omat ajoajat ja ajoreitit. Eli jos ei ole tarvetta ajaa aikaisin aamulla tai myöhään illalla ja jos vielä tarvittaessa voi välttää auton käyttöä, saattaa Etelä-Suomessa vielä hyvinkin pärjätä kesärenkailla. On tärkeä huomioida myös maantieteelliset erot ja automatkaa suunnittelevan kannattaa muistaa, että keliolosuhteet lähtöpaikassa ja määränpäässä saattavat olla erilaiset ja vaihdella hyvinkin nopeasti, jatkaa Pohjonen.
Talvirenkaita on käytettävä Suomessa joulukuun alusta helmikuun loppuun. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta pääsiäistä seuraavaan maanantaihin eli tällä talvikaudella 13.4. asti – tai muulloinkin sään tai kelin sitä edellyttäessä.
Vaikka lain vaatima urasyvyys talvirenkaille on 3 mm, niin kannattaa huomioida, että turvallinen kulutuspinta talvirenkaissa lumisella ja jäisellä kelillä ajettaessa on 5-6 mm.

Renkaanvaihtajan viisi vinkkiä

MAINOS

Pohjonen on koonnut autoilijoille viisi vinkkiä renkaanvaihtoon, joiden avulla renkaat saa turvallisesti alle: Tarkista renkaiden kunto ja uusi tarvittaessa kulunut, vaurioitunut tai vanha rengas. Varmista, että rengas pyörii oikein päin. Tarkasta ilmanpaineet, myös vararenkaasta. Muista pyöränpulttien huolellinen kiristäminen, tee jälkikiristys muutaman kymmenen kilometrin ajon jälkeen. Turvaudu tarvittaessa ammattilaisen apuun.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät