Hiihtäjä Juuso Mäkelä Ounasvaaran Hiihtoseuraan

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläinen Juuso Mäkelä teki 3 + 2 vuoden sopimuksen Ounasvaaran Hiihtoseuran kanssa. Seuranvaihto antaa mahdollisuudet edelleen kehittyä hiihdossa ja edetä hiihtouralla.

Tällä hetkellä Juuso suorittaa varusmiespalvelustaan Urheilujoukoissa Kajaanissa neljän muun maastohiihtäjän kanssa. Pojille on järjestetty loistavat olosuhteet Kainuuseen,monipuoliset maastot, rullahiihtorata ja paljon sisäliikuntatiloja.

MAINOS

Vuokatin hiihtoputki ja juuri avattu ulkolumilatu mahdollistavat hiihtäjille lumella hiihtämisen hyvissä ajoin ennen kisakautta.

Juuson kesäkauteen on mahtunut monta leiriviikkoa Vuokatissa ja pohjoisessa, viime viikolla Juuso palasi kahden viikon leiriltä Itävallasta. Ramsaun leiriohjelmaan kuului normaalisti yksi hiihtoharjoitus aamupäivällä noin 2700 metrin korkeudessa jäätiköllä. Päivän toinen harjoitus tehtiin alempana kesäisissä olosuhteissa rullasuksilla, harjoitusjaksoon sisältyi myös vaelluksia ja lihaskuntoharjoituksia.

Korkealla jäätiköllä tehdyt harjoitukset onnistuivat hyvin, parin päivän palautumisen jälkeen alkoi jälleen harjoittelu Vuokatissa.

Kisakauden Juuso avaa Vuokatin Suomen Cupin kisoissa marraskuun alussa, tämän jälkeen vuorossa ovat ensilumenkisat Muoniossa ja Suomen Cup Rovaniemellä.

Myös Skandinavian Cup kisoihin osallistuminen saattaa olla Juuson ohjelmassa. Ounasvaaran mieshiihtäjät kiertävät kaikki Suomen Cupin viestit ja miesten SM-kisat talven aikana, joten kannattaa seurata Juuson menoa televisiostakin. Seurassa on kova kilpailu viestijoukkuepaikoista, ykkösjoukkueeseen valitaan hiihtäjät päivän kunnon mukaan, mutta Ounasvaaralla on asettaa kisoihin myös kovatasoinen kakkosjoukkue sekä kolmosjoukkue.

20-vuotias Juuso hiihtää ensimmäistä vuotta nuorten M23 sarjassa ja miesten kisojen lisäksi on tarkoitus osallistua myös nuorten SM-kisoihin.

MAINOS
Edellinen artikkeliTalvirenkaat fiksusti alle oman tarpeen ja sään mukaan
Seuraava artikkeliItäkylä on vuoden eteläpohjalainen kylä