Alajärven ryhmikset päiväkotien etäyksiköiksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho kertoo, että Alajärven ryhmäperhepäivähoidon yksiköt muuttuvat vuoden 2015 alusta päiväkotien etäyksiköiksi ja niitä yhdistellään niin, että nykyisen seitsemän ryhmiksen sijasta vuoden alusta on toiminnassa enää neljä ryhmistä.

Muutokset eivät ole jäämässä tähän, sillä jos valtuusto hyväksyy uuden päiväkodin rakentamisen, muodostavat etäryhmät vuonna 2016 uuden, noin 65 -paikkaisen päiväkodin.

MAINOS

– Ensi vuoden alusta lukien Alajärvellä ei enää toimi ryhmäperhepäivähoitokoteja, vaan päivähoito toteutetaan 25 perhepäivähoitajan ja neljän päiväkodin toimesta, Luoma-aho sanoo.

Tällä hetkellä Alajärvellä on seitsemän ryhmistä. Niistä ensi vuoden alusta Tenavatuvan ja Muksulan ryhmikset yhdistyvät ja ryhmä tulee toimimaan Myllyvainion päiväkodin etäryhmänä Tenavatuvan tiloissa. Etäryhmässä tulee olemaan 24 lasta ja neljä aikuista.

Niin ikään Vesselin ja Kirkkotien ryhmikset yhdistyvät Kirkkotien etäryhmäksi ja se toimii Myllyvainion päiväkodin etäryhmänäKirkkotien ryhmiksen tiloissa. Etäryhmään tulee 20 lasta ja neljä aikuista.

Muumilaakson ja Kissankulman ryhmikset yhdistetään ja ryhmä tulee toimimaan Tuutikin päiväkodin etäryhmänä. Neuvottelut vuokratilojen osalta ovat vielä kesken ja toiminta tulee onnistumaan välttävästi myös Muumilaakson nykyisissä tiloissa, mutta toive on saada jatkettua Kissankulman tilojen vuokraamista, jolloin yhdistynyt toiminta jatkuisi siellä. Ryhmään tulee 20 lasta ja neljä aikuista.

Peukaloisen ryhmis Paalijärvellä muuttuu Peukaloisen etäryhmäksi, joka toimii Koulumäen päiväkodin etäryhmänä. Ryhmässä on kymmenen lasta ja kaksi aikuista.
Jos valtuusto päättää uuden päiväkodin rakentamista, niin vuonna 2016 tenavatuvan, Kirkkotien ja Muumilaakson etäryhmät muodostaisivat sinne uuden 65 -paikkaisen päiväkodin, Peukaloisen etäryhmän jatkaessa Paalijärvellä.

– Muutokset tarkoittavat sitä, että joidenkin lasten hoitopaikka tulee muuttumaan ja tästä tiedotetaan vanhemmille pikapuoliin, Luoma-aho kertoo.

– Tavoitteena on varhaiskasvatuksen yksiköiden saattaminen asianmukaisiin ja turvallisiin tiloihin, talouden ja toiminnan parempi ennustettavuus sekä yhdenmukaisuus tilojen, palveluiden ja henkilöstön kelpoisuuden suhteen.

Muutoksessa muuttuvatkin myös henkilöstön kelpoisuusvaatimukset ja lasten sekä aikuisten suhdeluku muuttuu yli kolmivuotiaiden osalta. Tämä tietää sitä, että henkilöstön määrä vähenee.

Tukipalvelut, kuten ravitsemus ja puhdistuspalvelut, tulevat jatkossa kaikkiin päiväkoteihin ja niiden etäyksiköihin muualta ja henkilöstö keskittyy ydintehtäväänsä.

Muutokset ovat ajankohtaisia juuri nyt kiinteistöjen heikon kunnon ja talouden tasapainottamisen tarpeen vuoksi.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJamin oppilaat rakentavat rivitalon Lappajärven kunnalle
Seuraava artikkeliElinkeinomatkalla Pirkanmaalla