1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Seurakuntavaalit vetivät väkeä uurnille

Seurakuntavaalien vahvistamaton valtakunnallinen äänestysprosentti on 15,6. Edellisissä seurakuntavaaleissa vuonna 2010 äänestysprosentti oli 17.
Valtakunnalliseen keskiarvoon nähden Alajärvellä ja Soinissa äänestettiin vilkkaasti.

Alajärvellä äänioikeutettuja oli seurakuntavaaleissa 7147ja heistä 1958 käytti äänioikeuttaan. Näin äänestysprosenttioli 27,4. Ennakkoon äänesti 915 henkilöä, eli 12,8 prosenttia äänioikeutetuista.

MAINOS

Äänestysprosentti laski Alajärvellä edellisistä seurakuntavaaleista, jolloin äänestysprosentti oli 28,7. Vaalien yksipäiväisyys verottikin nyt ilmeisesti äänestäjäkuntaa.

Valituista 23 kirkkovaltuutetusta uusia on kymmenen. Valittujen keski-ikä on 55 vuotta.

Kirkkovaltuustoon valittiin Kimmo Niskala Kotiseurakunnan parhaaksi -listalta äänin 79, samalta listalta Jukka Nurmi äänin 70, Kristilliset arvot -listalta Jarmo Ojajärvi 73 ääntä sekä Torsti Orajärvi (Kotisrk parhaak) 61, Elina Järvinen (Kotisrk parhaak) 60, Annika Pitkänen (Kotisrk parhaak) 58, Erkki Peltokangas (Krist.arvot) 71, Markku Kariluoma (Kotisrk parhaak) 56, Kaarina Paalijärvi (Kotisrk parhaak) 54, Marjo Vistiaho (Kotisrk parhaak) 53, Sari Raivio (Krist.arvot) 58, Lea Murto (Kotisrk parhaak) 52, Jorma Hauta-aho (Kotisrk parhaak) 51, Tapio Moisio (Kotisrk parhaak) 51, Maija Turunen (Krist.arvot) 57, Markku Tiistola (Kotisrk parhaak) 50, Sarita Orava (Kotisrk parhaak) 48, Eeva-Liisa Amemori (Kotisrk parhaak) 47, Veikko Flink (Krist.arvot) 41, Hanna Koivulampi (Kotisrk parhaak) 46, Aune Kuoppa-aho (Kotisrk parhaak) 46, Tapio Levijoki (Kotisrk parhaak) 43, Hirvelä Reijo (Krist.arvot) 35.

Kotiseurakunnan parhaaksi listalta ensimmäisille varasijoille jäivät Anne-Mari Etula, Raimo Vistbacka ja Sirma Raivio. Kristilliset arvot -listalta ensimmäisille varasijoille jäivät Sanna Penninkangas, Johanna Kujala ja Heikki Hautamäki.

Soinissa äänestysprosentti oli 31,7 ja ennakkoon äänesti 13,2 prosenttia.

Valituista 15 kirkkovaltuutetuista uusia oli yhdeksän. Valittujen keski-ikä on 47 vuotta. Valituista naisia on kymmenen ja miehiä viisi.

Kirkkovaltuustoon valittiin yhteislistalta Ahti Leppänen 42 ääntä, Keskustan listalta Juha Huvila äänin 44, yhteislistalta Niina Osala 36, Raija Korpela (Kesk) 33, Veijo Jousmäki (Yht) 27, Taru Mäkipelto (Kesk) 23, Marja-Leena rinne (Yht) 27, Markku Puronhaara (Kesk) 23, Aulis Akonniemi (Yht) 24, Susan Rinne (Yht) 22, Leena Valkeus (Kesk) 22, Minna Koskinen (Yht) 22, Satu Laitila (Kesk) 19, Arja Lassila (Yht) 19 ja Minna Myllymäki (Kesk) 16.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät